שכיחות גבוהה של אלרגיה למזון בילדים אסמתים עירוניים (J Allergy Clin Immunol)

לילדים אסמתים רבים הגרים בתוך העיר יש רגישות יתר לאלרגנים במזון. אלרגיות לאוכל באוכלוסיה זו קשורות לעלייה באסתמה ושימוש בתרופות.

קיימת עלייה באסתמה כגורם תחלואה בילדים, ומחקרים הראו קשר בין רגישות לאוכל ואסתמה, מדווחים החוקרים בגיליון מאי של Journal of Allergy and Clinical Immunology.

החוקרים בחנו את שכיחות רגישות לאלרגנים במזון בילדים עירוניים בגילאים 4-9 שנים עם אסתמה. 504 דגימות סרום נבדקו ל-IgE ספציפי ל-6 אלרגנים נפוצים למזון, כולל ביצים, חלב, סויה, בוטנים, חיטה ודגים.

רגישות לסוג מזון אחד לפחות נצפתה ב-45% מהחולים. ל-4% מהנבדקים היו רמות IgE שרמזו על אלרגיה למזון.

לילדים האסמתים שהיו רגישים למזון אחד לפחות היה אחוז אישפוזים גבוה יותר (p < 0.01). ילדים אלו נזקקו ליותר תרופות סטרואידיות (p = 0.025). רגישות למזון היתה בהתאמה לרגישות אלרגנים באוויר בתוך הבית ובחוץ.

על בסיס הנתונים, יש לשקול סקירה של חולים עם אסתמה בינונית עד חמורה שאינה בבקרה מוחלטת באמצעות תרופות. מחקרים נוספים יסייעו בהבנת התפקיד של רגישות ספציפית למזון בחולי אסתמה כמו גם רגישות לאלרגנים סביבתיים ספציפים.

J Allergy Clin Immunol 2005;115:1076-1080.

לידיעה במדסקייפ

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה