תחליף טסטוסטרון משפר יכולת אימון בגברים עם אי ספיקת לב

טיפול חלופי בטסטוסטרון משפר יכולת אימון ואיכות חיים בגברים עם אי ספיקת לב כרונית (CHF) בינונית עד חמורה, על פי תוצאות מחקר של 12 חודשים, כפול סמיות שהוצג ב-ENDO 2005, הפגישה השנתית של האיגוד האנדוקריני.

אי ספיקת לב קשורה לאחוזי תמותה גבוהים והחמרה הדרגתית שמשפיעה על החולים ואיכות חייהם. החוקרים ערכו בעבר מחקר פיילוט שפורסם ב-Heart ב-2004, אשר בו גברים שטופלו בטסטוסטרון הראו שיפור משמעותי ביכולת תיפקודית, הם יכלו ללכת בממוצע 65 מ’ יותר לאחר 3 חודשים בהשוואה לאלו שקיבלו פלצבו.

במחקר המשך, החוקרים נתנו באקראי ל-76 גברים (גיל ממוצע 64) עם CHF בינוני עד חמור (דרגת NYHA 3-4, ו-EF ממוצע 32.5% ± 1.3%) טיפול חלופי בטסטוסטרון למשך 12 חודשים (מדבקת אנדרודרם 5 מ”ג) או פלצבו. שיפור ביכולת תיפקודית הוערכך על ידי מבדק ISWT.

למרות שטיפול בטסטוסטרון אסור בחולי אי ספיקת לב, החוקרים הסבירו כי ההמלצות מבוססות על מחקרים בהם טסטוסטרון ניתן ברמות סופרהפיזיולוגיות שגרמו לאצירת נוזלים. החוקרים העלו רמות טסטוסטרון לטווח הפיזיולוגי – העלייה הממוצעת בטסטוסטרון היתה 3.5 ננומול (160 ng/dL), עלייה נמוכה שלא גרמה לבצקת.

התוצאות הראו כי טיפול טסטוסטרון חלופי שיפר יכולת תיפקוד במשך 12 חודשי המחקר, ביחס לפלצבו (P = .006), למרות שההשפעה היתה משמעותית ביותר לאחר 6 חודשים (עלייה ממוצעת ב-ISWT, 18% ± 7%; 95% רווח בר סמך, 4%-31%, עלייה ממוצעת במרחק, +38 ± 13 מ’ 95% רווח בר סמך, 11.6-65 מ’).

בנוסף, 35% מהחולים שטופלו בטסטוסטרון השתפרו בדרגה אחת לפחות של NYHA בתקופת המחקר, בהשוואה ל-8% מחולי הפלצבו (P = .01).

יכולת אימון השתפרה שממעותית בחולים שלקחו טסטוסטרון אך החמירה באלו שלקחו פלצבו. דרגת NYHA השתפרה בשליש מהחולים, ואין הרבה תרופות שיכולות לעשות זאת.

ממצאים משניים הראו כי החולים שטופלו בטסטוסטרון שמרו על חלל חדר שמאל, אשר ירד במקבלי הפלצבו (הבדל -8.4 ± 0.28 מ”מ; P < .0001); לא נצפו הבדלים אחרים במימדים, או EF. בחולים שקיבלו פלצבו אורך הלב החמיר והפך גלובולרי, סימן להחמרה של אי ספיקת לב.

טיפול טסטוסטרון הביא לשמירה על רמת לחץ דם סיסטולי (הבדל -6 ± 6 מ”מ כספית; P = .01) ועלייה ביחס שריר כללי כפי שנקבע ע”י כוח לחיצת יד.

באופן כללי, חולים שטופלו בטסטוסטרון שמרו על מצב הלב והשרירים שלהם, בעוד שמצבם של אלו שקיבלו פלצבו החמיר. טיפול טסטוסטרון שיפר מצב רוח ותיפקוד קוגנטיבי. החולים שקיבלו טסטוסטרון הרגישו טוב יותר בקשר לעצמם ויכלו לעשות יותר ממה שיכלו לפני הטיפול.

טסטוסטרון עשוי לעזור לחולים עם כחישות הקשורה ל-CHF אשר מאבדים משקל ומסת שריר. הטיפול עזר גם לגברים עם כחישות בשל איידס ומחקר זה הוא היחיד שהראה יתרון מקביל בגברים עם CHF.

תגובות עור היו התופעות לוואי הנפוצות ביותר הקשורות למדבקת טסטוסטרון וניתן למנוע זאת ע”י שימוש בפורמולות חדישות יותר.

לא היתה הוכחה לבצקת או אצירת נוזלים, ולא היו שינויים משמעותיים בפפטיד נטורטי בסרום במוח, TNF, PSA, או רמות המטוקריט.

גברים עם CHF, במיוחד אלו עם רמות טסטוסטרון נמוכות, עשויים להפיק תועלת מטיפול חלופי בטסטוסטרון בשיפר יכולת האימון  ואיכות החיים, שמירה על לחץ דם לתקופה, ושיפור דרגת NYHA. יש צורך במחקרים נוספים לפני יישום שימוש בטוח ומלא בטסטוסטרון בחולי אי ספיקת לב.

ENDO 2005: Abstract P1-710. Presented June 4, 2005

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה