אלרגיה לבוטנים עלולה ליצור רגישות מוגברת להופעת אלרגיה ל-Lupin (ה-Lancet)

חוקרים בריטיים מדווחים כי אנשים הסובלים מאלרגיה לבוטנים עלולים להיות אלרגיים גם לקמח lupin, שהוספתו למזונות האדם הולכת וגדלה.

החוקרים מדווחים על מקרה של אשה בת 25 שנים הסובלת מאלרגיה לבוטנים ופיתחה תגובה אנפילקטית חמורה לאחר שאכלה טבעות בצל מטוגנות. הבדיקות חשפו תגובת IgE ספציפית ל-lupin.

באמצעות שיחת טלפון עם משווק טבעות הבצל, התברר לחולה כי החמאה בה טוגנו טבעות הבצל מכילה lupin.

החוקרים מציינים כי על-פי הדיווחים שהתקבלו ב-French Allergy Vigilance Network בשנת 2002, היה lupin הגורם מספר 4 למקרים של שוק אנפילקטי הקשור בצריכת מוצרי מזון.

משום שנראה שקיים קשר בין אלרגיה לבוטנים לבין רגישות לקמח lupin, מייעצים החוקרים שאנשים הסובלים מאלרגיה לבוטנים ימנעו מצריכת מוצרים המכילים lupin עד לביצוע בדיקה מתאימה.

לידיעה במדסקייפ

Lancet 2005;365:1360.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה