הוכחות ממחקרים הציעו כי ירקות ופירות משתתפים בהגנה מפני סרטן השד אך אנליזה חדשה טוענת כי אין הפחתה משמעותית בסיכון לסרטן השד הקשורה לצריכת פירות וירקות.
המחקר כלל 285,526 נשים אירופאיות בגילאים 25-70 שנה ובדק את הקשר בין צריכת פירות וירקות כללית וספציפית והיקרות סרטן השד. המשתתפות מילאו שאלון תזונה בשנים 1992-1998 ונערך מעקב (ממוצע 5.4 שנים) על היקרות סרטן עד 2002.
נעשתה התאמה לסיכונים יחסיים לגורמי סיכון ידועים לסרטן השד.
התוצאות הראו כי במהלך 1,486,402 שנות אדם, דווחו 3569 מקרי סרטן שד פולשניים. לא נמצא קשר משמעותי בין צריכת פירות וירקות לסיכון לסרטן השד.
סיכונים יחסיים של החמישון הגבוה והנמוך היו 0.98 (95% CI, 0.84-1.14) לסה”כ ירקות, 1.09 (95% CI , 0.94-1.25) לסה”כ פירות, ו-1.05 (95% CI , 0.92-1.20) למיצי פירות וירקות.
לא נמצא קשר בין סרטן שד לקבוצות ירקות ספציפיים (ירקות עליים, פירותיים, ירקות שורש, כרוביים, פטריות ושום/בצל).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!