שתלי שד כנראה אינם מורידים שרידות לאחר כריתת שד בחולות סרטן השד (Breast Cancer Res)

על פי תוצאות מחקר חדש שפורסם ב-Breast Cancer Research, שתלי שד המשמשים לבנייה מחדש לאחר כריתת שד בחולות סרטן השד אינם משפיעים באופן שלילי על השרידות.

מחקרים בודדים בדקו את השפעת שתלי שד לאחר כריתת שד על שרידות ארוכת טווח בחולות סרטן השד, למרות דאגה ציבורית גדלה לגבי השפעות בריאותיות שליליות לאורך זמן.

החוקרים אספו וניתחו נתונים מ-4,968 נשים שהשתתפו במחקר בין השנים 1983-1989. נשים מתחת לגיל 65, אשר אובחנו עם סרטן שד מוקדם או ראשוני, טופלו ע”י כריתת שד ועברו מעקב למשך 12.4 שנים בממוצע.

שתלי שד לאחר כריתה שומשו ב-20% מהנשים, ושתלי סיליקון היו הנפוצים ביותר. בהשוואה לחולות שלא הושתלו להן שתלים, אלו עם השתלים היו צעירות יותר ובעלות סבירות גבוהה יותר למחלה in situ.

לאחר התאמה לגיל ושנת האיבחון, גזע, שלב, דירוג הגידול, היסטולוגיה, טיפול הקרנתי, סיכון לתמותה מסרטן השד היה נמוך יותר בחולות עם שתלים לעומת חולות ללא שתלים (hazard ratio [HR], 0.54 95% confidence interval [CI], 0.43 – 0.67), כמו הסיכון לתמותה לא כתוצאה מסרטן השד (HR, 0.59; 95% CI, 0.41 – 0.85). תמותה מסרטן השד היתה 12.4% בנשים עם שתל לעומת 19.7% בנשים ללא שתל. סוג השתל לא השפיע על שרידות לטווח ארוך.

בהשוואה לנשים ללא שתל, לנשים עם שתל היתה פרופורציה נרחבת משמעותית למוות כתוצאה מהתאבדות.

יש צורך במחקר נוסף בכדי להסביר את הבדלי השרידות הללו אצל נשים עם שתלי שד וללא שתל, ע”י בחינת גורמים פוטנציאלים כמו מצב סוציואקונומי, עישון, או גורמי אורח חיים אחרים. הסבר אחד לממצאים של ירידה בתמותה אצל נשים עם שתל עשוי להיות קשור לבחירה עצמית לעומת תפקיד סיבתי של השתלים.

החוקרים מציינים כי מנתחים אינם בהכרח ממליצים על שתלי שד לנשים עם בעיות בריאותיות כמו השמנה או היסטוריה של עישון לאחרונה, העשויים להעלות את הסיבוכים לאחר הניתוח. במחקר זה, האפשרות של בחירה עצמית המבוססת על עישון נתמכת ע”י פרופורציה גבוהה של מיתות כתוצאה מסרטן הריאות ומחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) בנשים ללא שתלי שד.

דאגות מתודולוגיות אחרות כוללות אובדן המעקב ב-231 נשים (5.3%), bias פוטנציאלי הקשור להבדלים בין מגיבים ללא מגיבים, ממצאים תלויים כמו מעמד חברתי, טיפול רפואי, וגורמים פסיכולוגיים הקשורים לשימוש בשתלים ושרידות.

כיוון שנשים עם סרטן שד עוברות מעקב קרוב יותר, הם עשויות לעבור איבחון חוזר ולהיות מטופלות מוקדם יותר, ולכן יש להן שרידות טובה יותר לעומת נשים ללא שתל. בנוסף, גורמים פסיכולוגיים בבסיס ההחלטה האם להשתיל שד, הכוללים דאגות דימוי גוף והערה עצמית, עשויים לשחק תפקיד בהתנהגויות אורח החיים הקשורים לשרידות, אף על פי שמידת ההשפעה שלהם על שרידות אינה ברורה לחלוטין.

Breast Cancer Res. 2005;7:R184-R193

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות מאשפוז מהוות סמן פרוגנוסטי חשוב בחולים עם דלקת לבלב חדה, עם יעילות גבוהה במיוחד בחיזוי נזק בלתי-הפיך לתפקוד איברים ותמותה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקורלציה בין ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות […]

  • עליה בשימוש באגוניסטים לקולטן GLP-1 לטיפול בהשמנה וירידה בהיקף השימוש בתרופות אלו כנגד סוכרת מסוג 2 (Ann Intern Med)

    עליה בשימוש באגוניסטים לקולטן GLP-1 לטיפול בהשמנה וירידה בהיקף השימוש בתרופות אלו כנגד סוכרת מסוג 2 (Ann Intern Med)

    משנת 2020 נרשמה עליה בדפוסי הטיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 (או Glucagon-like Peptide) למטופלים עם השמנה ללא אבחנה של סוכרת, בעוד שהיקף השימוש בתרופות אלו לטיפול בסוכרת מסוג 2 מצוי במגמת ירידה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה המבוסס על מאגר נתוני TriNetX, הכולל רשומות רפואיות […]

  • עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה קשר בין מדד מסת גוף מוגבר ובין סיכון מוגבר לתסמונת שחלות פוליציסטיות; מנגד, חומרת תסמונת שחלות פוליציסטיות עשויה לתרום למדד מסת גוף גבוה יותר. בנשים עם השמנת-יתר ותסמונת שחלות פוליציסטיות שכיחות גבוהה של קשיי פוריות, רמז לכך שלמדד מסת הגוף השפעה על הפוריות […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה