השפעת צריכת חומצות שומן, אנטי-אוקסידנטים ומקורות מזון מסוימים בדיאטה על המופע הקליני של אסטמה במבוגרים נבדק במסגרת מחקר פרוספקטיבי.
במחקר נבדקו 105 מקרים חדשים שאובחנו באסטמה ו-420 נבדקי ביקורת. הצריכה הדיאטטית בתחילת המחקר נבדקה באמצעות שאלונים. הקשר בין צריכה דיאטטית לבין הסיכון לאסטמה נחקר באמצעות מודל רגרסיה לוגיסטית בלתי-מותנית.
צריכה גבוהה של חומצה אוליאית (C18:1 n-9) נמצאה קשורה חיובית לאסטמה (ערך P למגמה: 0.035), ואולם לא נמצא קשר משמעותי לחומצות השומן האחרות. הממצא הבולט ביותר היה כי צריכה גבוהה של מרגרינה מעלה את הסיכון להתפתחות אסטמה בבגרות (ערך OR מותאם: 1.73, 95%CI:1.05-2.87, ערך P למגמה: 0.050), וההפשעה נמצאה חזקה יותר בגברים מאשר בנשים. צריכה של אנטי-אוקסידנטים ושל מקורות המזון העיקריים שלהם בדיאטה לא השפיעה על הסיכון לאסטמה.
התוצאות מספקות עדות כי אפילו בבגרות מגבירה צריכה גבוהה של מרגרינה את הסיכון להופעה קלינית של אסטמה. יש לבדוק האם חומצה אוליאית יכולה לשמש כנציגה של חומצות שומן הטרנס המצויות במרגרינה (C18:1 t9).
Eur J Clin Nutr. 2004 Aug 25
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!