שיעור גבוה יותר של קשיים לפני ואחרי הלידה באנשים עם הפרעות אוטיזם שונות, בהשוואה לאחיהם ולאוכלוסיה הכללית (Arch Gen Psychiatry)

ממצאי מחקר המבוסס על האוכלוסיה שנערך באוסטרליה מעידים כי פרטים הסובלים ממגוון הפרעות אוטיזם מראים שכיחות מוגברת של קשיים במהלך העוברות, הלידה והינקות, בהשוואה לפרטים ללא הפרעה.

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם מחקר זה הוא המדגם המבוסס על אוכלוסיה הגדול ביותר שנערך הבודק אנשים שנולדו ואובחנו בהפרעת אוטיזם בתוך אזור גאוגרפי אחד, תוך שימוש בנתונים שנאספו פרוספקטיבית אודות ההריון, ומשווה גם בין אחים וגם בין תת-אוכלוסיות הסובלות מאוטיזם.

החוקרים השתמשו בנתונים שנאספו בכדי לאתר 465 מקרים שנולדו בין השנים 1980-1995 ואובחנו עם הפרעת אוטיזם כלשהי עד לשנת 1999, וכן 481 אחים ו-1313 פרטי ביקורת שנבחרו באקראי. החוקרים ניתחו את הנתונים ובדקו הבדלים בגורמים הקשורים בתקופה שלפני הלידה וסמוך לה בין הקבוצות השונות.

בהשוואה לנבדקי הביקורת, נמצאה באמהות של מקרי הפרעת אוטיזם נטיה לחוות איום בהפלה בתקופה שקדמה ל-20 שבועות להריון (OR 2.41), ולקבל אלחוש קאודלי באפידורל  במהלך הלידה (OR 1.68). באמהות אלה נמצאה גם נטיה להעדר צירים או לצירים שהושרו במכוון (OR 2.04 ו-OR 1.43, בהתאמה) בהשוואה לאמהות הביקורת.

בקבוצת המקרים שנבדקה נמצאה סבירות גבוהה משמעותית לחוות סיבוכים בלידה בשל מצוקה עוברית (OR 1.59) ודימום של יותר מ-500mL לאחר הלידה (OR 2.33), בהשוואה לאמהות הביקורת. בקבוצת המחקר נמצאה גם סבירות גבוהה משמעותית לחוות ניתוח קיסרי מבחירה או בעת חירום (OR 2.05 ו-OR 1.57, בהתאמה).

הסיכונים לילוד שעלו משמעותית בקבוצה הנבדקת היו יותר מדקה אחת עד לנשימה ספונטנית (OR 1.42) ותוצאת Apgar score נמוכה מ-7 בזמן דקה אחת (OR 1.64). [הערה: בתקציר המאמר מצויינת תוצאה נמוכה מ-6, אך בגוף המאמר מצויינת תוצאה נמוכה מ-7].

בהשוואה לאחיהם, נמצאו המקרים סבירים יותר לחוות מצוקה עוברית (OR 1.64), להציג תוצאת Apgar score נמוכה מ-6 בזמן דקה (OR 1.64), להזדקק ליותר מדקה אחת בכדי לנשום ספונטנית, (OR 1.81).  הכותבים מציינים כי באופן כללי, בלידת האחים נמצאו פחות סיבוכים מאשר בלידת אחיהם שסובלים מהפרעת אוטיזם, אך יותר סיבוכים מאשר בנבדקי הביקורת.

החוקרים מציינים כי גילן הגבוה של האמהות בקבוצת המקרים היה הממצא החזק ביותר של המחקר, וכי הוא הופיע כגורם סיכון בלתי תלוי לאחר התאמה למשתנים אחרים. במודל רגרסיה לינארית נמצא גיל אם בין 30 ל-34 שנים בעל OR 1.41 וגיל אם מ-35 ומעלה בעל OR 1.54, בהשוואה לגיל אם בין 25 ל-29 שנים.

החוקרים מסכמים כי המחקר תומך בהשערה שהתפתחות הפרעות אוטיזם שונות תלויה בגנוטיפ, וכי ניתן להסביר את הופעת הסיבוכים על-ידי חוויה טרום-לידתית בשל גנוטיפ זה.

Arch Gen Psychiatry. 2004;61:618-627

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    מתחים במקום העבודה וחוסר איזון בין מאמץ ותגמול במקום העבודה עלולים להביא לעליה בסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. להבנה טובה יותר של הקשר בין גורמי דחק פסיכו-סוציאליים במקום העבודה ובין היארעות פרפור פרוזדורים, החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי שכלל 5,926 משתתפים ממחקר […]

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה