תיקון טעות!!!-ילדים הסובלים ממחלת צליאק וניזונים מדיאטה ללא גלוטן יכולים להוסיף לדיאטה שיבולת שועל (ולא דגנים כפי שנכתב במקור) (GUT)

ממצאיו של מחקר חדש מצביעים על כך שבילדים הסובלים ממחלת צליאק וניזונים מדיאטה ללא גלוטן הוספת כמות מדודה של שיבולת שועל לדיאטה אינה מעכבת את ההחלמה של רירית המעי הדק ונסבלת ע”י מרבית החולים הללו.

חולי צליאק נאלצים להמנע למשך כל חייהם מאכילת חיטה, שיפון, שעורה ושיבולת שועל.

למחקר נכנסו 116 חולי צליאק חדשים שחולקו לשתי קבוצות. האחת קיבלה את הדיאטה הסטנדרטית ללא גלוטן ובשניה הותר לחולים לאכול שיבולת שועל.

החוקרים ביצעו ביופסיות של המעי הדק לפני הטיפול ובתום שנה מתחילתו. 93 מהילדים השלימו את המחקר.

בקבוצת המחקר היתה הצריכה היומית הממוצעת של שיבולת שועל 15 גרם. כל החולים במחקר השיגו רמיסיה עד תום תקופת המחקר.

החוקרים לא מצאו הבדל מובהק סטטיסטית בין שתי הקבוצות מבחינת הסמנים הסרולוגים של המחלה או מבחינת מבנה רירית המעי.

שיעור הפרישה מהמחקר היה גבוה ,אך לטענת החוקרים לא נבע מסימפטומים של המחלה. החוקרים הוסיפו שמרבית הפורשים בגלל סימפטומים היו מתחת לגיל שנתיים. הם שיערו שהוספת שיבולת שועל לדיאטה עשויה לשפר את טעמה ולשפר את ההענות של החולים ובעיקר של אלו בגיל ההתבגרות.

Gut 2004;53:649-654

הערה: תודה לד”ר רענן שמיר על ההערה החשובה, בנוסף ד”ר שמיר ציין שעל פי המאמר המסקנות תקפות כנראה לטווח הקצר בלבד כאשר הדיאטה מלווה בפיקוח על המצב הקליני ועל הנוגדנים. אתכם הסליחה על הטעות

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה