אגוזי מלך משפרים תפקוד אנדותליאלי (Circulation)

מחקר חדש קובע כי הכנסת אגוזי מלך לדיאטה ים תיכונית, במקום חומצות שומן חד-בלתי רוויות, מביא לשיפור בתפקוד האנדותל.

יחודם של אגוזי המלך (walnuts) הוא בתכולה הגבוהה של alpha-linolenic acid (ALA), חומצת שומן צמחית מסוג אומגא-3. יתרונות תזונתיים נוספים של אגוזים אלו כוללים L-arginine, חומצה פולית, סיבים, gamma-tocopherol ונוגדי חמצון אחרים.

המחקר בדק 21 גברים ונשים בגיל 25 עד 75, עם כולסטרול גבוה, שטופלו בדיאטה ים תיכונית מפחיתת כולסטרול במשך 4 שבועות. לפני או לאחר הדיאטה הסטנדרטית, הנבדקים קיבלו דיאטה דומה שבה אגוזי מלך היוו תחליף לכ- 32% מהאנרגיה משומנים חד-בלתי רוויים (monounsaturated fat). צריכת האגוזים היומית הסתכמה ב- 40 עד 65 גרם, או 8 עד 13 אגוזים.

בתום כל דיאטה נערכו בדיקות דם בצום ומדידות על-שמע של הפעילות הוזומוטורית של העורק הברכיאלי.

בהשוואה לדיאטה הים תיכונית הסטנדרטית, דיאטת האגוזים הביאה לעליה של 64% ב- endothelium-dependent vasodilation (EDV), ולהפחתה של 20% ברמות של vascular cell adhesion molecule-1. בהתאם לתוצאות מחקרים קודמים, דיאטת האגוזים הביאה להפחתה בכולסטרול הכולל וב- LDL.

שינויים ב- EDV נמצאו במתאם הפוך ליחס כולסטרול ל- HDL, עובדה המרמזת על כך שההשפעה המיטיבה של דיאטת אגוזי המלך מתווכת בחלקה על ידי שינוי בפרופיל הליפידים.

Circulation. 2004;109:1609-1614

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה