דיאטה דלת שומן ועשירה בירקות נמצאה באופן מפתיע כמעלה את רמת ה-LDL-C (מתוך ה- Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology)

תזונה דלת שומן המשולבת בהרבה פירות וירקות נחשבת ומקובלת כ”בריאה” ומומלצת. לכן, מחקר קטן שנערך בנשים שבו ניתנה להם דיאטה דלת שומן ורבת פירות וירקות, שבו נמצאה עלייה משמעותית ברמות ה- LDL-C הפתיע את החוקרים.

במחקר שבו השתתפו 37 נשים בריאות חולקו הנשים לשתי קבוצות. קבוצה אחת הייתה בדיאטה דלת שומן ןעשירה בפירות וירקות, והשנייה דלת שומן ודלה גם בירקות ופירות.

נמצא שבקבוצה דלת השומן ודלת הירקות הייתה עלייה של 27% ברמת ה- LDL-C , ובקבוצה דלת השומן ועשירת הירקות , עלייה של 19% ברמת ה- LDL-C . בשתי הקבוצות הייתה ירידה קטנה ברמת ה- HDL, הכולסטרול ה”טוב”.

החוקרים המופתעים מעריכים שהסיבה קשורה לעלייה בצריכה של פרוטאין הנקרא ליפופרוטאין. לכותבי מאמר המערכת נראה שייתכנו גם הסברים אחרים והם כמובן ממליצים על המשך מחקר בכיוון זה.

Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, March 2004.

לדיווח ברויטרס

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה