ניתוח של תוצאות מבחנים קוגניטיבים בהתאם ליכולת הנבדקים מנבא טוב יותר התפתחות של מחלת אלצהיימר

על פי מחקר חדש, מוטב להשתמש ברף גבוה יותר לניתוח תוצאות של מבחנים קוגניטיבים  כאשר בודקים אנשים בעלי תפקוד מנטלי גבוה לסימנים טרום קלינים של מחלת אלצהיימר. לאבחנה מוקדמת של אלצהיימר חשיבות גדלה על רקע טיפולים תרופתיים ופסיכולוגיים מוקדמים חדשים היכולים להאט את התקדמות המחלה.

החוקרים בדקו 42 מבוגרים עם IQ של 120 או יותר. הם ערכו בדיקות של תפקוד קוגניטיבי כולל כישורים מילוליים, זיכרון ועיבוד מרחבי-חזותי, בתחילת המחקר וכעבור 3 שנים וחצי. לאחר מכן בדקו את יכולתם של המבחנים הסטנדרטיים לחזות בעיות בהמשך כאשר התוצאות מפורשות ביחס לנורמות בכלל האוכלוסיה, בהשוואה להתייחסות לרף גבוה יותר המתאים לאנשים בעלי כישורים קוגניטיביים טובים יותר.

שימוש ברף הגבוה הניב תוצאות טובות יותר. הבדיקות חזו כי 11 מבין 42 הנבדקים נמצאים בסיכון גבוה למחלת אלצהיימר (Alzheimer’s disease), ואכן בסוף תקופת המעקב נצפתה נסיגה קוגניטיבית ב- 9 מבין ה- 11. שנתיים לאחר תום המעקב, 5 מתוך ה- 9 הוגדרו כחולי אלצהיימר. על פי ניתוח לאור הרף הסטנדרטי אף אחד מבין הנבדקים לא היה בסיכון למחלה.

על פי הרף הסטנדרטי אנשים בעלי יכולת גבוהה מסווגים כנורמלים, לעיתים למשך של עד 3 שנים לפני שהבדיקות הרגילות מצביעות על סימנים של נסיגה קוגניטיבית. במקרה כזה עלול להמנע מהחולים טיפול מוקדם, כותבים החוקרים.

מקור: American Psychological Association

לידיעה ב- Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה