נראה כי צריכה תזונתית מוגברת של lutein/zeaxanthin, beta-cryptoxanthin, ויטמין C ופפאיה מפחיתה את הסיכון להתמדה של זיהום ב- human papillomavirus (HPV), הקשור בסרטן צוואר הרחם.
חוקרים בדקו את הרגלי התזונה של 433 נשים ברזילאיות המשתתפות במחקר ה- Ludwig-McGill HPV Natural History Study בעזרת שאלונים. הם השתמשו ב- PCR כדי להעריך את מצב הזיהום ב- HPV בחודשים 0, 4, 8 ו- 12.
ב- 248 מהנשים הזיהום היה חולף וב- 185 הזיהום התמיד ב- 2 בדיקות רצופות או יותר. בממוצע, נשים בהן הזיהום היה חולף, צרכו כמות גדולה יותר של beta-cryptoxanthin (177 לעומת 149 מיקרוגרם) ו – lutein/zeaxanthin (296 לעומת 249 מיקרוגרם) בהשוואה לנשים בהן הזיהום התמיד.
הסיכון להתמדה של ה- HPV היה מופחת גם בנשים שצרכו כמויות גדולות יותר של ויטמין C ובאלו שצרכו פפאיה עשירה בקרוטנואיד פעם בשבוע או יותר.
תוצאות אלו מראות כי באוכלוסיות בהן ישנה צריכה תזונתית נמוכה של נוגדי חמצון, העלאת הצריכה של פירות מסויימים יכולה לספק הגנה כנגד גידולים של צוואר הרחם, אומרים החוקרים.
J Infect Dis 2003;188:1508-1516.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!