באנליזה פרוספקטיבית גדולה שביצעו חוקרים אמריקאים נמצא שצריכת קפה ותה לאורך זמן אינה מעלה את הסיכון של נשים לחלות ב- rheumatoid arthritis (RA).
בתקופה האחרונה היו דיווחים על כך שקפה עלול להעלות את הסיכון ל-RA דיווחים שעוררו דאגה רבה בציבור, אך הממצאים בנושא לא היו עקביים.
החוקרים ציינו שחשוב להתייחס לשינויים בצריכה או בהרגלים ובייחוד לבדוק גם קשר לעישון- אחד מגורמי הסיכון ל-RA.
המחקר כלל 480 נשים החולות ב-RA בין הגילאים 30-55 ואשר השתתפו ב- Nurses’ Health Study (NHS). ב-NHS דיווחו 83,124 נשים על צריכת קפה ותה במשך 18 שנה.
ניתוח של הנתונים הצביע על כך שצריכת 4 כוסות קפה ביום היתה קשורה בעלייה קטנה בסיכון ל-RA. לעומת זאת כאשר מצליבים נתון זה עם היסטוריה של עישון או עם משתנים אחרים שמשפיעים לא נמצא הבדל בסיכון ל-RA.
גם כאשר בדקו את הסיכון בנשים עם rheumatoid factor חיובי ההבדל לא היה מובהק.
צריכת המשקאות בתקופת ביצוע המחקר גם היא לא נמצאה קשורה לסיכון מוגבר ל-RA.
לעומת זאת, כפי שהוכח כבר במחקרים קודמים עישון של 30 שנות קופסה היה קשור בעלית הסיכון ללקות ב-RA (RR-1.6) בהשוואה לנשים שלא עישנו לעולם. גם נשים שעשנו בזמן המחקר יותר מ- 15 סיגריות ליום היו בסיכון מוגבר.
החוקרים סיכמו, שלמרות הדיווחים, המחקר הוכיח שצריכת קפה, קפה נטול קפאין, תה או מקור אחר של קפאין אינה קשורה בעליה בסיכון של נשים לחלות ב-RA.
Arthritis Rheum 2003 Nov;48:11:3055-60
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!