במחקר המתפרסם במהדורת דצמבר של JAMA מצאו החוקרים, על בסיס מעקב אחרי למעלה מ-40,000 גברים בגילאים 40-75 , במשך 12 שנה, שהגברים אשר נהגו לצרוך באופן קבוע (אחת לחודש לפחות) דגים , היו בסיכון נמוך יותר לפתח שבץ איסכמי.
מדד הסיכון היחסי (RR ) היה 0.57 בין גברים שנהגו לצרוך למעלה מפעם בחודש דגים, לבין אלו שלא צרכו דגים כלל או פחות מפעם בחודש, וזהו בהחלט שיעור הורדת סיכון יחסי משמעותי (43% !) .
עם זאת, לא היה הבדל ב- RR בין אוכלוסיה שצרכה דגים 5 פעמים בשבוע לבין צריכה של פעם בחודש. הירידה בסיכון מקורה במרכיב חומצת שומן אומגה 3 .
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!