על הקשר בין הפחתת אירועי לב לשתיית יין, במיוחד אדום, כבר כולנו שמענו, ואף במדור זה הרחיב העורך פרופ’ מדר בנושא, בסקירתו “הכל על היין“. חוקרים צרפתיים , כמובן, מצאו קשר בין רמות HDL לבין רמת השתייה.
ככל שרמת הצריכה של היין הייתה גבוהה יותר, נמצאו רמות HDL גבוהות יותר. לדברי החוקר הצרפתי, ברנרד פרט, זוהי הפעם הראשונה שנמצא קשר הדוק בין רמות צריכת היין האדום לרמות ה- HDL.
המחקר שערך נעשה על 46 גברים, בגילאים 35-65 , ונמשך 3 ימים. נמדדו רמות צריכת היין במהלך המעקב, ורמות ה- HDL לפני ואחרי.
הגידול ברמות ה- HDL היה בולט במיוחד אצל ה”שתיינים” שצרכו סוג יין שכלל מרכיבי חומצת אמינו אומגה 3 . לחיים !!!
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!