Dietary Change May Prevent the Most Serious Form of Prostate Cancer

שינוי בדיאטה עשוי למנוע כמעט באופן מלא תחלואה בסרטן הפרוסטטה.

SEATTLE, WA — August 7, 2002 — A fat-laden diet and high calcium consumption are both well-known suspected risk factors for prostate cancer. However, new findings from the Fred Hutchinson Cancer Research Center suggest that fat and calcium themselves may not cause prostate cancer, as previously thought, but instead may fuel its progression from localized to advanced disease.

 While high intake of dietary fat and calcium is associated with an increased risk of clinically significant, advanced prostate cancer, it has no apparent impact on risk of early-stage disease, according to findings by Alan Kristal, Dr.P.H., and colleagues in Fred Hutchinson’s Public Health Sciences Division.

 Results of this population-based, case-control study appear today in Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, a journal of the American Association for Cancer Research. The National Cancer Institute and Fred Hutchinson funded the research.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה