Saturated Fat Intake Increases Risk of Pancreatic Cancer Among Smokers


NEW YORK (Reuters Health) May 17 –

A high intake of saturated fat increases the risk of pancreatic cancer in smokers, according to a report in the May 1st issue of the American Journal of Epidemiology.

In a prospective study, Dr. Rachael Z. Stolzenberg-Solomon, of the National Cancer Institute, Bethesda, Maryland, and colleagues examined dietary factors thought to be associated with exocrine pancreatic cancer in 27,111 male smokers enrolled in he Alpha-Tocopherol, Beta-Carotene Cancer Prevention Study. One hundred sixty-three of the subjects developed pancreatic cancer between 1985 and 1997.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה