אילו מים ממלאים את צורכי התינוק שלך?

תחליפי החלב פותחו כך שיהיו דומים בהרכבם לחלב אם. החברות המייצרות אותם משקיעות רבות בפיתוח האבקה האופטימלית שתענה על כל הצרכים של התינוק. אלא שאת אבקות תחליפי החלב יש למהול במים, אשר מהווים משתנה משמעותי המשפיע על ההרכב הסופי של המזון לתינוק, ועל איכותו.

אז באילו מים את משתמשת?

איכות המים חשובה לכולם אבל קריטית לתינוקות

כאשר מכינים לתינוק תחליף חלב, חשוב להקפיד על שני קריטריונים מרכזיים חשובים באיכות המים:

מים נקיים מזיהומים תינוקות רגישים יותר למעוררי מחלות, ולכן הכרחי שישתו מים נקיים מזיהומיים בקטריאליים וכימיים.

הרכב מים מאוזן מים שההרכב המינרלי שלהם מאוזן מתאימים לגופו של תינוק.

העדר חיידקים אינו המדד הבלעדי לניקיון המים

הנחיות משרד הבריאות להכנת תרכובות מזון לתינוקות (תמ”ל) מאפשרות שימוש בכל סוגי המים ובתנאי שיעברו הרתחה.

הרתחה אכן מבטיחה ניקיון מיקרוביאלי; מסננים מבטיחים ניקיון מיקרוביאלי חלקי; אך גם הרתחה וגם מסננים אינם מנקים את המים ממרכיבים כגון: חנקות, מתכות כבדות, מזהמים כימיים ואוגניים

מהו הרכב מינרלי מאוזן?

חשוב שהמים יכילו ריכוז נמוך של מלחים, כדי לא לגרום לעומס יתר על הכליות הבלתי מפותחות של 

התינוק. 

הוכח כי ריכוז גבוה של נתרן במים ששימשו להכנת תחליפי חלב אם, גרם לעלייה בלחץ הדם של התינוקות.

המסת אבקות תחליפי חלב במי עדן יוצרת את ההרכב התזונתי הקרוב ביותר לחלב אם. 

עובדה זו הוכחה במחקר קליני שנערך בבית החולים “מאיר”. 

עוד הוכח כי אצל תינוקות שהוזנו בתחליפי חלב אם שהומס במי עדן נמצא לחץ דם נמוך ובריא יותר, בדומה לתינוקות שהוזנו בחלב אם. 

ריכוז הנתרן במי הברז אינו ידוע ומשתנה ממקור למקור. שאיבת יתר של מי תהום גורמת לתהליך

הדרגתי של המלחת המים.

מדוע עדיפים מים מינרליים טבעיים?

מי עדן הם מים טבעיים, נקיים מכל זיהום ומופקים ממקור תת-קרקעי מוגדר. הרכבם המינרלי קבוע ויציב, והם אינם עוברים כל טיפול. לא נוסף עליהם ולא נגרע מהם דבר, והם נארזים בבקבוקים או במכלים ישירות,

ללא מגע יד אדם, כפי שהם בטבע.

מי עדן הם בעלי ריכוז נמוך של מלחים ומינרלים, ולכן אינם מעמיסים על הכליות הלא בשלות של התינוק .

במי עדן הריכוז הנמוך ביותר של חנקות. הם אינם מכילים כלור והם נקיים ממתכות רעילות ומזהמים

אורגניים. כל המאפיינים הללו, יחד עם בקרת האיכות הקפדנית המבוצעת מדי שעה, הופכים אותם למים

המתאימים במיוחד לתינוקות!

מוגש באדיבות המחלקה המדעית מי עדן. נכתב על ידי הדס יריב, טכנולוגית מזון ומנהלת תחום בריאות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה