מלח דל נתרן של סוגת זכה בפרס מגמות וחדשנות Trends & Innovations) ) בתערוכת המזון הגדולה בעולם בצרפת – SIAL

וועדת מומחי מזון מצרפת הבוחנת אלפי מוצרים מכל העולם בחרה סוגת

עכשיו  אפשר ליהנות ממלח ולהפחית סיכוני לחץ דם

מלח דל נתרן של סוגת ” תערובת מלח ים 50% פחות נתרן”, נבחר למוצר השנה בחדשנות מבין מאות מוצרים שהוגשו לוועדת ההנהלה של SIAL בצרפת. בעקבות הזכייה כמוצר השנה בחדשנות, יוצג המלח דל נתרן של סוגת בתערוכה ב- SIAL וכן חברת סוגת תקבל את הזכות להטביע את לוגו מוצר השנה על גבי אריזת המוצר.

מלח דל נתרן של סוגת עשוי מ- 100% רכיבים טבעיים מים המלח. זהו מלח המועשר באשלגן המכיל חצי מכמות הנתרן הקיימת במלח רגיל. הפחתת כמות הנתרן עוזרת להורדת לחץ דם כאשר הערבוב של פחות נתרן יחד עם אשלגן הוא ערבוב מושלם, מה עוד שחיבור המלח מים המלח עם המינרלים מים המלח הינו חיבור טבעי. בעקבות כך זכתה חברת סוגת בפרס החדשנות בתערוכת המזון SIAL שבצרפת.

דיוויד פרנקלין, יו”ר ומנכ”ל סוגת: חברת סוגת בחרה השנה להרחיב את סל המוצרים לצרכן ועל כן נכנסה השנה גם לקטגוריית המלח. כמו בכל תחום שסוגת נכנסת אליו, ההחלטה התקבלה לאחר לימוד ובחירה של הספקים וחומרי הגלם הטובים והאיכותיים ביותר. בחברת סוגת, אנו דואגים להשיק מוצרים, בעלי ערכים תזונתיים, משופרים ועל כן בעלי ערך מוסף לצרכן, בדיוק כפי שניתן למצוא במלח דל נתרן. אנו גאים על כך שמומחי מזון מצרפת בחרו במוצר של סוגת בישראל מבין מאות מוצרים מכל העולם שהגישו מועמדות למוצר השנה בחדשנות ונייצג את ישראל בכבוד”

על המלח דל נתרן של סוגת

מלח משמש מאז ומעולם לתיבול ולהכנת מזון, לשימור בשר, כבישת ירקות ופירות, חביצת גבינות והוצאת דם מהבשר (גם מטעמי כשרות). יחד עם זאת, ארגון הלב האמריקאי (AHA) מציין כי צריכה מוגזמת של מלחים, ביניהם נתרן כלורי, מובילים ליתר לחץ דם-הקשור במחלות לב, היווצרות אבנים בכליות ועוד.

במחקר שפורסם בThe American journal of clinical nutrition נבדקו ההשפעות ארוכות הטווח של מלח דל נתרן על תמותה ממחלות לב. המחקר הראה שיפור בטווח הארוך בכל הנוגע לתמותה ממחלות לבביות והוצאות רפואיות הקשורות במעבר ממלח רגיל למלח דל נתרן (המועשר באשלגן). אפקט זה נגרם על פי המחקר ככל הנראה עקב הפחתת צריכת נתרן והעלאת צריכת אשלגן. ארגון הבריאות העולמי (WHO) מציין כי תוספת של אשלגן לתפריט מפחיתה את לחץ הדם ומבטלת את הסימפטומים שנובעים מצריכת נתרן מוגברת.האשלגן חיוני לפעילויות שונות בגוף כמו: פעילות קרדיו -וסקולרית, שליחת מידע עצבי, תהליכי פירוק בגוף, וויסות מעבר חומרי הזנה לתוך התאים. בנוסף, לאשלגן תפקיד חיוני כמווסת את מאזן הנוזלים. צריכת אשלגן מפחיתה כאבים ריאומאטיים ומסייעת לדלקות שגרוניות – האשלגן משחרר את החומציות ומקל על הקשיחות של המפרקים. הוא מפחית כאבים טבעי ומסייע לריפוי מהיר של חתכים, חבלות ופציעות אחרות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה