Psychiatry Other

סיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי בחולי סכיזופרניה (JACC Clin Electrophysiol)

בחולים צעירים עם סכיזופרניה סיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי, כאשר גורמים ביו-פסיכו-סוציאליים הקשורים לבידוד חברתי עשויים להשפיע על נטל גורמי הסיכון למחלות לב באוכלוסיית חולים זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JACC Clinical Electrophysiology.

מדובר במחקר הראשון להערכת ההשפעה של גורמים ביו-פסיכו-סוציאליים דוגמת בידוד חברתי על הקשר בין סכיזופרניה ודום לב באופן ספציפי, אך מהממצאים עולה כי לגורמים אלו מרכיב חיוני בקשר זה.

להערכת ההבדלים במאפיינים של חולים עם וללא סכיזופרניה בכל הנוגע לסיכון למוות לבבי פתאומי, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 579 חולים בגילאי 15-50 שנים עם ובלי ההפרעה הפסיכיאטרית שחוו דום לב פתאומי ונכללו במאגר נתונים באוסטרליה. הם התבססו על מקרים שהופנו לשירותי ניתוח לאחר המוות להערכה בין אפריל 2019 ועד אפריל 2021.  עוד נבחנה היסטוריית הטיפול התרופתי ודו”ח רעלים לאחר המוות לזיהוי חולים שנטלו תרופות שהובילו להארכת מקטע QTc.

מהנתונים עולה כי בחולים עם סכיזופרניה תועדה שכיחות גבוהה יותר של עישון (46.2% לעומת 23%, p<0.0001), צריכת אלכוהול רבה (32.3% לעומת 21.4%, p=0.05) ונטילת תרופות העלולות להביא להארכת מקטע QTc (69.2% לעומת 17.9%, p<0.0001) בהשוואה לחולים ללא סכיזופרניה.

עוד עולה מהנתונים כי בחולי סכיזופרניה תועד סיכוי נמוך יותר להופעת דום לבבי פתאומי בזמן פעילות גופנית (0% לעומת 6.4%, P=0.04), בהשוואה לאלו ללא סכיזופרניה.

בחולים עם ההפרעה הפסיכיאטרית תועדו שיעורים נמוכים יותר של דום לב בנוכחות עדים (6.2% לעומת 23.5%, p<0.0001) ושכיחות גבוהה יותר של מקרים שנמצאו בזמן עדות לאסיסטולה (92.3% לעומת 73.3%, p<0.0001) ושכיחות גבוהה יותר של עדות להרקבות לאחר המוות (41.2% לעומת 26.4%, P=0.05) והשלמת בדיקה לאחר המוות (93.8% לעומת 82.5%, p=0.04) בהשוואה לאלו ללא סכיזופרניה.

אחד הממצאים החדשים במחקר נגע לכך שבחולי סכיזופרניה תועד סיכוי גבוה יותר לאבחנה של קרדיומיופתיה לא-איסכמית (29.2% לעומת 18.1%, P=0.04) בהשוואה לחולים ללא סכיזופרניה.

החוקרים כותבים כי סיכויי ההישרדות הטובים ביותר של חולים עם דום לב פתאומי תועדו באלו שעברו החייאת לב-ריאה וטיפול במכת חשמל. העובדה שדום לב ללא עדים היה נפוץ יותר בחולי סכיזופרניה והבידוד הממושך של חולים רבים ככל הנראה תרמו לשיעור הגבוה של מקרי תמותה באוכלוסייה זו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בחולי סכיזופרניה סיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי וחולים אלו מהווים 11% מהחולים הצעירים עם מוות לבבי פתאומי, כאשר בידוד חברתי תואר לעיתים קרובות באלו שחוו סיבוך מסכן-חיים זה.

JACC Clin Electrophysiol, April 2023

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Hydroxychloroquine עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולי לופוס (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Hydroxychloroquine עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולי לופוס (JAMA Netw Open)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine מלווה בסיכון מופחת לאוטם לבבי, אירוע מוחי ואירועים תרומבואמבוליים אחרים בחולים עם אבחנה של לופוס, השפעה מגנה זו פוחתת לאחר הפסקת הטיפול התרופתי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין חשיפה ל- Hydroxychloroquine ובין הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולי לופוס. מדגם המחקר כלל 52,883 […]

  • שינויים חריגים בקצב הלב מלווים בסיכון מוגבר לתמותה בחולי סוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    שינויים חריגים בקצב הלב מלווים בסיכון מוגבר לתמותה בחולי סוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    הפרעה בשונות היומית בקצב הלב מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים ותמותה מכל-סיבה בחולים עם סוכרת רבת-שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 349 חולים עם סוכרת מסוג 2 (81%) או מסוג 1 ממחקר CHAMPION; כמחציתם היו נשים ובגיל ממוצע […]

  • תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    מינון גבוה של פסילוציבין מלווה בהקלה גדולה יותר בתסמיני דיכאון לעומת פלסבו או Escitalopram, ללא סיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת התועלת של טיפול מונותרפי בתכשירים פסיכדליים לעומת Escitalopram בחולים עם אבחנה קלינית של דיכאון. הסקירה כללה 811 משתתפים (גיל ממוצע של 42.49 […]

  • האם קטמין עדיף על נזעי חשמל בטיפול בדיכאון בינוני עמיד לטיפול? (JAMA Netw Open)

    האם קטמין עדיף על נזעי חשמל בטיפול בדיכאון בינוני עמיד לטיפול? (JAMA Netw Open)

    בחולים עם דיכאון בדרגה מתונה עד פחות מחמורה העמיד לטיפול קודם תתכן תועלת לטיפול בקטמין במקום ניסיון טיפול בנזעי חשמל (Electroconvulsive Therapy, או ECT), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם דיכאון עמיד לטיפול סובלים מעומס תחלואה רב ושיעורים גבוהים יותר של פגיעה עצמית […]

  • טיפול במעכבי SGLT-2 מפחית את הסיכון לסיבוכים כלייתיים משנית ללופוס ואי-ספיקת לב בחולי לופוס וסוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    טיפול במעכבי SGLT-2 מפחית את הסיכון לסיבוכים כלייתיים משנית ללופוס ואי-ספיקת לב בחולי לופוס וסוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    הטיפול במעכבי SGLT-2 מפחית משמעותית את הסיכון לסיבוכים כלייתיים של לופוס, דיאליזה והשתלת כליה בחולים עם אבחנה של לופוס וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מהנתונים עולה עוד כי מעכבי SGLT-2 הפחיתו את הסיכון לאי-ספיקת לב ותמותה מכל-סיבה. להערכת הקשר בין טיפול במעכבי SGLT-2 ובין הופעת או התקדמות […]

  • ויטיליגו מלווה בשיעור גבוה של הפרעות פסיכיאטריות בילדים כהי־עור (JAAD International)

    ויטיליגו מלווה בשיעור גבוה של הפרעות פסיכיאטריות בילדים כהי־עור (JAAD International)

    בילדים כהי־עור עם ויטיליגו שיעור גבוה יותר משמעותית של הפרעות פסיכיאטריות, כולל דכאון, מחשבות אובדניות והפרעות התנהגות, בהשוואה לביקורות תואמות ללא ויטיליגו, כך עולה מתוצאות מחקר מקרה-ביקורת שפורסמו בכתב העת JAAD International. המחקר הרטרוספקטיבי, מקרה-ביקורת, נערך בבית החולים Texas Children’s Hospital ביוסטון וכלל 327 ילדים עם ויטיליגו ו-981 ביקורות תואמות ללא ויטיליגו. גיל המשתתפים הממוצע […]

  • תוצאות מבטיחות לאפליקציית CBT לטיפול במבוגרים צעירים עם חרדה (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות לאפליקציית CBT לטיפול במבוגרים צעירים עם חרדה (JAMA Netw Open)

    אפליקציה מונחית-עצמית למכשיר הנייד לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (Cognitive Behavioral Therapy, או CBT) מלווה בירידה משמעותית בתסמיני חרדה במבוגרים צעירים עם הפרעות חרדה לאחר שלושה שבועות, עם המשך שיפור לאורך 12 שבועות, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 59 מבוגרים בגילאי 18-25 שנים (גיל ממוצע של 23 שנים; […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה