pharmacology

השימוש בתכשיר Diclofenac לטיפול בקרנת עור אקטינית בקרב מושתלי איברים סולידיים (מתוך כנס American Academy of Dermatology)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר הוצג בכנס השנתי ה-68 של ה-American Academy of Dermatology (AAD) עולה כי השימוש בג’ל Diclofenac עשוי להיות יעיל בטיפול בנגעים עוריים מסוכנים מסוג קרנת עור אקטינית (Actinic Keratosis, AK) בקרב מושתלי איברים סולידיים המצויים בסיכון גבוה לפתח סרטן עור. החוקרים בחנו את היעילות של Diclofenac בריכוז 3% הניתן בג’ל חומצה היאלורונית 2.5%, במחקר שבוצע בהקצאה אקראית ובאופן כפול-סמיות.

החוקרים מדווחים כי מבין 22 חולים שטופלו בג’ל, 41% חוו היעלמות של הנגעים, בהשוואה לאפס מבין שישה חולים שטופלו בתרופת דמה (Vehicle ointment).

החוקרים מסבירים כי השתלות איברים סולידיים בוצעו בקרב למעלה ממיליון חולים ברחבי העולם ובמספרים הולכים ועולים. בזכות פיתוחם של תכשירים אימונוסופרסיביים יעילים, משך השרידות הכוללת בחולים אלו כמעט הוכפלה בשני העשורים האחרונים. עם זאת, לצד השרידות המשופרת תחת דיכוי חיסוני כרוני, מהווים גידולים סרטניים את הסיבוך השכיח ביותר באוכלוסיית חולים זו לדבריהם. מבין הנגעים העוריים המסכנים חולים אלו, הרי שהנגעים השכיחים ביותר הינם סרטני עור שאינם מלנומה, ובייחוד קרצינומת תאי קשקש חודרנית (Invasive squamous cell carcinoma).

במסגרת המחקר הנוכחי, הוקצו אקראית 22 חולים אשר השלימו את המחקר לקבל טיפול בג’ל הפעיל פעמיים ביום, בעוד ששישה חולים נוספים הוקצו לקבל ג’ל דמה באותה התדירות. החולים עשו שימוש בג’ל למשך 16 שבועות ולאחר מכן נמשך המעקב אחריהם למשך עד 24 חודשים.

לדברי החוקרים, הראה הג’ל יעילות בהעלמת נגעי ה-AK בשניים מבין חמישה מושתלי כבד; בארבעה מבין 13 מושתלי כליה; וכן בשלושה מבין ארבעה מושתלי לב- משמע בתשעה מבין 22 החולים שטופלו בתכשיר.

תופעות הלוואי שדווחו במרבית החולים כללו אריתמה קלה ונפיחות קלה עד בינונית באזורים שטופלו. לא נצפו דחיות שתל או נטייה להתדרדרות מצב השתל, או שינויים מעבדתיים משמעותיים.

החוקרים מוסיפים כי על אף שנגעי קרנת העור האקטינית נישנו בחמישה מבין תשעת החולים בהם נעלמו הנגעים בתחילה, הרי שהנגעים החדשים שהופיעו היו בעלי מורפולוגיה הנראית כפחות פולשנית לטענתם.

החוקרים מסכמים כי השימוש ב-Diclofenac בריכוז 3% בג’ל חומצה היאלורונית 2.5% הינו יעיל ונסבל היטב לטיפול בנגעים מרובים מסוג קרנת עור אקטינית בקרב מושתלי איברים סולידיים, ובנוסף  עשוי לעכב או למנוע את התפתחותם של נגעי AK חמורים ונגעי קרצינומה חודרנית של תאי הקשקש בחולים אלו, המצויים בסיכון גבוה.

מתוך הכנס השנתי ה-68 של ה-American Academy of Dermatology (AAD) שנערך בחודש מרץ 2010 בפלורידה.


לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר פורמולה תת-עורית של Ocrelizumab (אוקרוואס) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. הזריקה התת-עורית ניתנת על-ידי איש צוות רפואי בתוך כאשר דקות והינה הזריקה התת-עורית הראשונה והיחידה מסוגה הניתנת פעמיים בשנה ומאושרת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. האישור הנוכחי מבוסס על נתונים […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • האם ניתוח בלוטת התריס מעלה את הסיכון למחלת כליות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם ניתוח בלוטת התריס מעלה את הסיכון למחלת כליות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בקרב חולים לאחר ניתוח כריתה מלאה של בלוטת התריס סיכון מוגבר לאבחנה של מחלת כליות כרונית, בעיקר במקרים של היפופאראתירואידיזם לאחר ההתערבות הניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול תרופתי יומי, היפופאראתירואידיזם, סיכון נפוץ לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס, מלווה […]

  • כאב בטן מעיד על מעורבות מערכת העיכול בילדים עם לופוס (Lupus)

    כאב בטן מעיד על מעורבות מערכת העיכול בילדים עם לופוס (Lupus)

    מעורבות מערכת העיכול נפוצה במקרים של הופעה בילדות של לופוס, כאשר למעלה ממחצית מהילדים מתייצגים עם תסמינים גסטרואינטסטינאליים, הנפוצים בהם כוללים כאבי בטן ועליה באנזימי כבד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Lupus. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי בחן את שיעורי ההימצאות והמאפיינים של מעורבות מערכת העיכול במקרים של הופעה בילדות של לופוס. מדגם המחקר כלל […]

  • מתן תוך-ניתוחי של דקסמתזון מפחית שימוש באופיואידים בילדים לאחר כריתת שקדים (Can J Anesthesia)

    מתן תוך-ניתוחי של דקסמתזון מפחית שימוש באופיואידים בילדים לאחר כריתת שקדים (Can J Anesthesia)

    מתן תוך-ניתוחי של מנה יחידה של דקסמתזון בילדים שעברו ניתוח כריתת שקדים תחת הרדמה כללית הפחית את הצורך בטיפול באופיואידים סביב ההתערבות הניתוחית, ללא עליה בסיכון לדימום לאחר-ניתוח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Canadian Journal of Anesthesia. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת ההשפעה של דקסמתזון תוך-ניתוחי על צריכת אופיואידים בילדים עד גיל […]

  • פעילות גופנית מפחיתה סיכון לאשפוזים בקשישים (Am J Prev Medicine)

    פעילות גופנית מפחיתה סיכון לאשפוזים בקשישים (Am J Prev Medicine)

    הקפדה על תכנית אימונים מובנית מלווה בסיכון מופחת לאשפוזים מכל-סיבה בקרב קשישים, עם הבדלים בתועלת לפי מגדר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 718 קשישים (גיל ממוצע של 69.5 שנים, 76.5% נשים) שלקחו חלק בתכנית אימונים מובנית ופרטנית בחדר כושר פרטי. המשתתפים השלימו אימונים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה