במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר לדיכאון באוכלוסייה הכללית.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיכאון הינו אחת המחלה הנפוצות ברחבי העולם. צריכת מזון אולטרה-מעובד עלתה באופן משמעותית ברחבי העולם לאור העלויות הנמוכות והנוחות בצריכת מוצרי מזון אלו; עם זאת, מחקרים מעטים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לדיכאון באוכלוסייה הכללית.
כעת בחנו החוקרים את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין דיכאון על-סמך נתונים מסקר Korean National Health and Nutrition Examination Survey, כאשר הם אספו נתונים אודות 9,463 משתתפים (4,200 גברים ו-5,263 נשים) בגילאי 19 שנים ומעלה.
מקרים של דיכאון זוהו על-פי שאלון Patient Health Questionnaire-9. ראיונות עם המטופלים שימשו להערכת הרגלי התזונה לאורך 24 שעות וניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין היקף צריכת מוצרי מזון אולטרה-מעובד לפי רבעונים ובין הסיכון לדיכאון.
מהנתונים עולה כי בקרב אלו ברבעון העליון של צריכת מזון אולטרה-מעובד תועד סיכון גבוה פי 1.40 לאבחנה של דיכאון (רווח בר-סמך 95% של 1.00-1.96).
מניתוח תלוי-מגדר עלה כי רק בקרב נשים תועד קשר מובהק סטטיסטית בין הרגלי צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לדיכאון (יחס סיכויים של 1.51, רווח בר-סמך 95% של 1.04-2.21), גם לאחר תקנון לערפלנים (p=0.023).
ממצאי המחקר מצביעים על קשר מובהק סטטיסטית בין צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד ובין דיכאון בקרב נשים, אך לא בגברים, באוכלוסייה הכללית בקוריאה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!