Neurologic Other

תוצאות מבטיחות למנה יחידה של Psilocybin לטיפול בדיכאון עמיד לטיפול (מתוך כנס ה-EPA)

דיכאון אישה צעירה

מנה יחידה של פורמולה סינתטית של Psilocybin במינון 25 מ”ג הובילה לשיפור תסמיני דיכאון עמיד לטיפול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 2, שפורסמו במהלך כנס ה-European Psychiatric Association. החוקרים מדווחים כי התכשיר בשם COMP360 הינו צורה טהורה של Psilocybin, אשר הובילה לשיפור בתסמינים משנית למצב רוח ואנהדוניה, ללא השפעה על תאבון או משקל הגוף.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיכאון עמיד לטיפול אינו אבחנה רשמית, אך ברחבי העולם כ-100 מיליון חולים הסובלים מדיכאון שאינו מגיב לטיפול בלפחות שני נוגדי-דיכאון. בקרב חולים אלו שיעורי הישנות גבוהים יותר, כמו גם שיעורים גבוהים יותר של התנהגות אובדנית ותסמינים שייריים גם לאחר תגובה לטיפול.

במחקר בשלב 2b בחנו החוקרים שינויים בתסמינים ספציפיים של דיכאון לאחר טיפול ב- Psilocybin ב-233 חולים עם דיכאון עמיד לטיפול. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 39.8 שנים, 59% היו נשים. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת מינון אחד מבין שלושה של התרופה: 1 מ”ג (79 חולים), 10 מ”ג (75 חולים), או 25 מ”ג (79 חולים).

התוצא העיקרי היה שינוי במרכיבים הפרטניים של מדד MADRS (או Montgomery-Asberg Depression Rating Scale) ובמדד QIDS-SR-16 (או Quick Inventory of Depressive Symptomatology – Self Report).

המשתתפים עברו הערכה בתחילת המחקר, לאחר יום אחד, יומיים ולאחר 1, 2, 3, 6, 9 ו-12 שבועות ממתן COMP360. התוצא העיקרי היה ירידה במרכיבים פרטניים של מדד MADRS שנבחן בתחילת המחקר, ביום 1, יום 2 ולאחר 1, 2, 3, 6, 9 ו-12 שבועות ממתן COMP360. התוצא העיקרי היה ירידה במרכיבים פרטניים של מדד MADRS מתחילת המחקר ועד לאחר שלושה שבועות. באותן נקודות זמן הושלמה הערכה של מדד QIDS-SR-16 ע”י המשתתפים.

החוקרים מצאו כי השינוי הממוצע הגדול ביותר מתחילת המחקר דווח במדדי עצבות, חוסר יכולת להרגיש וקשיי ריכוז, עם הבדלים תלויי-מינון ברורים.

הממצאים הצביעו על תועלת משמעותית עם המינון הגדול ביותר לאחר שלושה שבועות, בהשוואה למצב בתחילת המחקר במדדים של חוסר יכולת להרגיש ותחושת עצבות במדד MADRS, כמו גם תחושת עצבות ועניין כללי לפי מדד QIDS-SR-16.

מהממצאים עולה כי ל-COMP360 השפעה על תסמיני הליבה של דיכאון.

התוצאות היו דומות בהערכת מרכיבים פרטניים של מדד QIDS-SR-16, עם השינוי הגדול ביותר במרכיבים דוגמת תחושת עצבות, עניין כללי, רמת אנרגיה, קשיי הירדמות, תפיסה עצמית, ריכוז/קבלת החלטות. באשר למדדים אחרים, דוגמת ירידה בתאבון, תחושת אי-שקט ושינוי במשקל, החוקרים מדווחים על שינויים זניחים בעקבות הטיפול התרופתי.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לאשר את ממצאי המחקר והם מתכננים מחקר בשלב 3 בנושא. מחקרים אלו נועדו לשכנע את מנהל המזון והתרופות האמריקאי כי מדובר בטיפול תרופתי העשוי להיות יעיל בחולים אלו.

מתוך כנס ה-European Psychiatric Association

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    פתולוגיה של משקעי עמילואיד, המאפיינת מחלת אלצהיימר, נמוכה ב-50% בחולים עם טרשת נפוצה בהשוואה לאלו ללא המחלה הנוירולוגית, כך עולה מניתוח נתוני סמנים בדם. במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Neurology כותבים החוקרים כי הממצאים מעידים על השפעה מגנה אפשרית של טרשת נפוצה מפני מחלת אלצהיימר. מדגם המחקר כלל 100 חולים עם טרשת נפוצה (גיל […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר פורמולה תת-עורית של Ocrelizumab (אוקרוואס) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. הזריקה התת-עורית ניתנת על-ידי איש צוות רפואי בתוך כאשר דקות והינה הזריקה התת-עורית הראשונה והיחידה מסוגה הניתנת פעמיים בשנה ומאושרת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. האישור הנוכחי מבוסס על נתונים […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

  • תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    מינון גבוה של פסילוציבין מלווה בהקלה גדולה יותר בתסמיני דיכאון לעומת פלסבו או Escitalopram, ללא סיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת התועלת של טיפול מונותרפי בתכשירים פסיכדליים לעומת Escitalopram בחולים עם אבחנה קלינית של דיכאון. הסקירה כללה 811 משתתפים (גיל ממוצע של 42.49 […]

  • מתן תוך-ניתוחי של דקסמתזון מפחית שימוש באופיואידים בילדים לאחר כריתת שקדים (Can J Anesthesia)

    מתן תוך-ניתוחי של דקסמתזון מפחית שימוש באופיואידים בילדים לאחר כריתת שקדים (Can J Anesthesia)

    מתן תוך-ניתוחי של מנה יחידה של דקסמתזון בילדים שעברו ניתוח כריתת שקדים תחת הרדמה כללית הפחית את הצורך בטיפול באופיואידים סביב ההתערבות הניתוחית, ללא עליה בסיכון לדימום לאחר-ניתוח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Canadian Journal of Anesthesia. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת ההשפעה של דקסמתזון תוך-ניתוחי על צריכת אופיואידים בילדים עד גיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה