Intensive Care

Abciximab לא מראה יתרונות במחקר של טיפול חירום בשבץ

Abciximab  לא מראה יעילות בטיפול בחולים עם שבץ איסכמי אקוטי, אך לעומת זאת מראה עליה משמעותית ב-ICH (intracerebral haemorrhage) פטלי או סימפטומטי בתת אוכלוסיות ספציפיות של חולים.

התוצאות של מחקר רנדומלי זה הוצגו במאי ב- 15th European Stroke Conference.

תרופה זו הוכחה כיעילה בטיפול בחולים עם מצבי עורק קורונרי אקוטים וגם הוכח, ששיפרה זרימת דם מיקרו סירקולטורית במוח במודלים של בעלי חיים.

בשלב ראשון של המחקר, החוקרים מצאו ש- Abciximab היא תרופה בטוחה. בשלב 2 של המחקר, השתתפו 400 נבדקים עם שבץ איסכמי אקוטי, שטופלו על ידי מינון של 0.25 mg/kg ועירוי של 12 שעות של 0.125 mcg/kg לדקה, דבר זה הראה את הבטיחות של התרופה ונטה לכיוון שיפור של תוצאות תוך 6 שעות מהופעת השבץ.

בשלב 3 של המחקר, המטרה הייתה לחקור את היתרונות של Abciximab בחולים עם שבץ איסכמי אקוטי ב-112 מרכזים. המטרה הייתה לרשום למחקר 1800 חולים. אוכלוסיית המחקר הוגדרה כך : מי שנרשם תוך 4.5 שעות מהופעת השבץ (primary), מי שנרשם בין 4.5 ל-5.5 שעות של הופעת השבץ (companion) ואלה שנרשמו תוך 2.5 שעות לאחר התעוררות (wake up).

כשהתעוררו שאלות בטיחות בנוגע לקבוצת החולים בקוהורט של ה- wake up, חלק זה של המחקר הופסק במאי 2005.

המשתנים הראשיים, שנבדקו כללו יעילות (בוטא כפרופורציה של מגיבי mRSmodified Rankin Scale לאחר 90 יום באוכלוסית primary) ובטיחות (בוטא כ-ICH פטלי), דימום פרנכימלי סימפטומטי לא פטלי או ICH סימפטומטים אחרים בשחרור או לאחר 5 ימים באוכלוסית primary.

התגובה הוגדרה כלהלן :ניקוד NIHSS (National Institute of Health Stroke Scale) בנקודת ההתחלה של 4-7, mRS 0, ניקוד NIHSS בנקודת ההתחלה של 8-14, mRS 0-1 וניקוד NIHSS בנקודת ההתחלה של 15-22, mRS 0-2.

לאחר סיקור של 8207 נבדקים, 221 חולים חולקו רנדומלית לקבל טיפול ב- Abciximab ו-218 לקבל פלצבו. המאפיינים בנקודת ההתחלה של אוכלוסיית primary, שטופלה ב- Abciximab ובפלצבו הותאמו ל- randomisation timing : כאשר בטווח של 3- 4.5 שעות, 77.1% מול 78.3 ובטווח של מעל 4.5 שעות, 0.5% מול 1.4%.

שתי הקבוצות גם הותאמו היטב לניקוד NIHSS ממוצע (9.6 מול 9.9) וניקוד NIHSS מקובץ (4-7, 46.3% vs 46.2%; 8-14, 33.9% vs 31.7%; 15-22, 19.7% vs 22.2%).

הגיל הממוצע של שתי הקבוצות היה 70.2 ו-68 בהתאמה. ויחסי הגברים היו 55.5% ו-53.4% בהתאמה.

לא נמצאו הבדלים בין טיפול בפלצבו וטיפול ב- Abciximab ביעילות לאחר 90 יום עבור תגובת mRS כללי באוכלוסיית primary (33.0% vs 32.1%), באוכלוסיית ה- companion (23.3% vs 25.6%) ובאוכלוסיית wake-up (14.3% vs 4.5%). כאשר אוכלוסיית primary חולקה על פי ניקוד NIHSS בנקודת ההתחלה התוצאות היו : 4-7, 34.7% vs 33.3%; 8-14, 44.5% vs 37.1%; 15-22, 9.3% vs 22.4%.

הטרנד המפתיע היה לכיוון יתרון חיובי בטיפול ב- Abciximab בקרב חולים יותר קשים.

בפיזור mRS לאחר 90 יום באוכלוסיית primary הייתה עליה בתמותה בטיפול בפלצבו (11.5%) ובטיפול ב- Abciximab (15.8%). דבר זה לא נראה באוכלוסיית companion, בעוד שהיה יותר מובהק באוכלוסיית wake-up (14.3% מול 27.3%).

במעקב אחר העליה בתמותה, ה-ICH הפטלי או הסימפטומטי הראה עליה משמעותית בקבוצת ה- Abciximab בשחרור ולאחר 5 ימים (placebo, 0.5%; abciximab, 5.5%; P =.002) וב-90 יום (0.5% vs 6.5%; P <.001), אך רק באוכלוסיית primary.

הטרנד השלילי בטיפול ב- Abciximab עבור מצבי דימום אחרים עם טרומבוציטופניה בשחרור או לאחר 5 ימים, הגיע למשמעותיות (placebo, 0.0%; abciximab, 2.8%; P =.014).

המחקר מראה חוסר יעילות של Abciximab בטיפול בחולים עם שבץ איסכמי אקוטי והחוקרים לא יכלו למצוא אוכלוסייה אחת או אפילו תת קבוצה שנהנית מטיפול זה.

בנוסף לכך, Abciximab גורמת לעליה ב-ICH פטלי או סימפטומטי באוכלוסיות primary ו- wake-up.

מחקר זה לא אישר ממצאים קודמים, שתומכים בכך שמתן מוקדם של Abciximab יכול להיות יעיל ובעל פרופיל בטיחות בטיפול בחולים עם שבץ איסכמי אקוטי.

לידיעה ב-Doctor’s Guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גלאוקומה בשלב מוקדם אינה פוגעת באיכות החיים של החולים (JAMA Ophthalmology)

    גלאוקומה בשלב מוקדם אינה פוגעת באיכות החיים של החולים (JAMA Ophthalmology)

    בחולים עם יתר לחץ עיני שפיתחו גלאוקומה ראשונית בזווית-פתוחה ללא פגיעה בשדות ראיה לא תועדה פגיעה באיכות החיים על-רקע תפקודי הראיה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העינית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. מחקר החתך כלל 679 משתתפים (גיל ממוצע של 73.8 שנים, 60.7% נשים) עם יתר לחץ עיני ממחקר Ocular Hypertension Treatment […]

  • האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    האם טרשת נפוצה מגנה מפני מחלת אלצהיימר? (Annals of Neurology)

    פתולוגיה של משקעי עמילואיד, המאפיינת מחלת אלצהיימר, נמוכה ב-50% בחולים עם טרשת נפוצה בהשוואה לאלו ללא המחלה הנוירולוגית, כך עולה מניתוח נתוני סמנים בדם. במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Neurology כותבים החוקרים כי הממצאים מעידים על השפעה מגנה אפשרית של טרשת נפוצה מפני מחלת אלצהיימר. מדגם המחקר כלל 100 חולים עם טרשת נפוצה (גיל […]

  • טיפול בלחץ אוויר חיובי עשוי להפחית את הסיכון לתמותה בקשישים עם דום נשימה בשינה (JAMA Netw Open)

    טיפול בלחץ אוויר חיובי עשוי להפחית את הסיכון לתמותה בקשישים עם דום נשימה בשינה (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בלחץ אוויר חיובי (Positive Airway Pressure, או PAP) מלווה בשיעורים נמוכים יותר של תמותה וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בקשישים עם דום נשימה חסימתי בשינה, כאשר היענות גבוהה לטיפול מלווה בירידה נוספת בסיכון לתחלואה ותמותה. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 888,835 קשישים (גיל חציוני של 73 שנים; […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר פורמולה תת-עורית של Ocrelizumab (אוקרוואס) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. הזריקה התת-עורית ניתנת על-ידי איש צוות רפואי בתוך כאשר דקות והינה הזריקה התת-עורית הראשונה והיחידה מסוגה הניתנת פעמיים בשנה ומאושרת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. האישור הנוכחי מבוסס על נתונים […]

  • תיקון ליקוי ראיה עשוי לסייע במניעת התפתחות דמנציה בגיל מבוגר (JAMA Ophthalmol)

    תיקון ליקוי ראיה עשוי לסייע במניעת התפתחות דמנציה בגיל מבוגר (JAMA Ophthalmol)

    טיפול ממוקד בהפרעות ראיה עשוי לסייע במניעת דמנציה, מאחר וליקוי ראיה נקשר עם קרוב לחמישית ממקרי דמנציה בקשישים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology. החוקרים השלימו ניתוח חתך שהתבסס על נתונים ממאגר National Health and Aging Trends Study, שכלל 2,767 מבוגרים בגילאי 71 שנים ומעלה (54.7% נשים). הפרעות ראיה הוגדרו על-פי קריטריוני […]

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

  • התועלת האפשרית של ניתוח בריאטרי בקשישים (JAMA Netw Open)

    התועלת האפשרית של ניתוח בריאטרי בקשישים (JAMA Netw Open)

    בקרב קשישים עם השמנת-יתר, ניתוח בריאטרי אינו מפחית משמעותית את הסיכון למחלות ממאירות על-רקע השמנה או מחלות לב וכלי דם, כפי שתואר בקרב מטופלים צעירים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי ניתוח בריאטרי מפחית את הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה ומחלות […]

  • תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    תוצאות מבטיחות לפסילוציבין במינון גבוה לטיפול בדיכאון (BMJ)

    מינון גבוה של פסילוציבין מלווה בהקלה גדולה יותר בתסמיני דיכאון לעומת פלסבו או Escitalopram, ללא סיכון מוגבר לאירועים חריגים חמורים, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת התועלת של טיפול מונותרפי בתכשירים פסיכדליים לעומת Escitalopram בחולים עם אבחנה קלינית של דיכאון. הסקירה כללה 811 משתתפים (גיל ממוצע של 42.49 […]

  • האם ניתוח בלוטת התריס מעלה את הסיכון למחלת כליות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם ניתוח בלוטת התריס מעלה את הסיכון למחלת כליות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בקרב חולים לאחר ניתוח כריתה מלאה של בלוטת התריס סיכון מוגבר לאבחנה של מחלת כליות כרונית, בעיקר במקרים של היפופאראתירואידיזם לאחר ההתערבות הניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול תרופתי יומי, היפופאראתירואידיזם, סיכון נפוץ לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס, מלווה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה