Cognitive Function

השוואת ערכי סף שונים לטיפול בהיפוגליקמיה ביילודים (N Engl J Med) והערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

פג

ביילודים בריאים עם עדות להיפוגליקמיה מתונה וללא-תסמינים, לא תועדו הבדלים בהתפתחות הפסיכומוטורית בגיל 18 חודשים בין יילודים בהם סף ערכי סוכר לטיפול עמד על 36 מ”ג/ד”ל, בהשוואה לסף המסורתי של 47 מ”ג/ד”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ברחבי העולם משלימים בדיקות סקר להיפוגליקמיה בפגים, בתינוקות שנולדו קטנים או גדולים לגיל היריון, או אלו שנולדו לאימהות עם סוכרת, במטרה למנוע נזק מוחי. עם זאת, אין קונצנזוס בכל הנוגע לסף לטיפול שהוא בטוח, אך עשוי גם למנוע טיפול-יתר.

במחקר הרב-מרכזי, אקראי, העדר-נחיתות, נכללו 689 יילודים שהיו בריאים ונולדו לאחר לפחות 35 שבועות היריון אך היו בסיכון להיפוגליקמיה. החוקרים ערכו השוואה בין שני ערכי סף שונים לטיפול בהיפוגליקמיה מתונה ואסימפטומטית. המטרה הייתה לקבוע אם גישת טיפול המבוססת על סף נמוך יותר (בנוכחות ריכוז סוכר מתחת ל-36 מ”ג/ד”ל) אינה-נחותה בהשוואה לסף מסורתי (טיפול בנוכחות ריכוז סוכר מתחת ל-47 מ”ג/ד”ל) בכל הנוגע להתפתחות הפסיכומוטורית לאחר 18 חודשים על-פי סולם Bayley-III-NL (Bayley Scales of Infant and Toddler Development).

החוקרים השלימו הערכת מדדי Bayley-III-NL ב-287 מבין 348 ילדים (82.5%) בקבוצת הטיפול בסף נמוך יותר וב-295 מבין 341 ילדים (86.5%) בסף טיפול מסורתי.

התוצאות הקוגניטיביות והמוטוריות היו דומות בשתי הקבוצות, עם מדד מוטורי ממוצע של 104.6 בקבוצת הטיפול הסף נמוך ו-104.9 בקבוצת הטיפול בסף מסורתי ומדד קוגניטיבי ממוצע של 102.9 ו-102.2, בהתאמה. הסף להגדרת העדר-נחיתות לא-נחצה.

ריכוז הסוכר הממוצע בדם עמד על 57 מ”ג/ד”ל בקבוצת הטיפול בסף נמוך ועל 61 מ”ג/ד”ל בקבוצת הטיפול בסף סטנדרטי. אירועי היפוגליקמיה היו פחות נפוצים ופחות חמורים בקבוצת הטיפול בסף מסורתי, אך בקבוצה זו תועדו יותר בדיקות אבחנתיות פולשניות והתערבויות תרפויטיות.

אירועים חריגים חמורים בקבוצת הטיפול בסף נמוך יותר כללו מקרה אחד של פרכוסים (בנוכחות ערכי סוכר תקינים) ומקרה אחד של תמותה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ביילודים בריאים עם היפוגליקמיה מתונה ואסימפטומטית, סף נמוך יותר למתן טיפול בערכי סוכר של 36 מ”ג/ד”ל היה לא-נחות בהשוואה לסף המסורתי של 47 מ”ג/ד”ל, בכל הנוגע להתפתחות פסיכומוטורית בגיל 18 חודשים.

N Engl J Med 2020; 382:534-544

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

לדעתי, עבודה זו מוסיפה על הטיפול והמבוכה בה אנו פועלים בגישתנו לטיפול בהיפוגליקמיה בילודים במועד (או כמעט במועד) א-סימפטומטיים. עלינו לזכור, כי תוצאות מאמר זה אינן ישימות לטיפול בפגים או בילודים עם היפוגליקמיה סימפטומטית. כעקרון, מסקנת המחברים שאין הבדל בין סף טיפול להיפוגליקמיה של 36 מג% או 47 מג% כאשר משווים את התוצאות הנוירו-התפתחותיות בגיל 18 חודשים. מחד, אירועי ההיפוגליקמיה היו נפוצים יותר בקבוצת הילודים עם הסף הנמוך לטיפול, אך מנגד מספר ההתערבויות (שגם להן יש משמעות פרוגנוסטית) היה גדול יותר בקבוצת הסף הגבוה לטיפול. איני בטוח שעל כולנו לאמץ כעת את 36 מג% כסף לטיפול, אולם מי שנוהג כך יכול להרגיש מעט יותר בטוח.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • לראשונה בישראל: כנס בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים במעיני הישועה

    לראשונה בישראל: כנס בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים במעיני הישועה

    אתמול (25.9) נערך בבית החולים מעיני הישועה כנס ראשון מסוגו בארץ בנושא אולטראסאונד וריאות ביילודים ופגים. הכנס נהגה והובל על ידי ד”ר לודמילה לו סקיאבו ויינר וד”ר מריה סלוצקי, רופאות בכירות בטיפול נמרץ פגים וילודים במרכז הרפואי מעייני הישועה. בכנס השתתפו ניאונטולוגים ואחיות מומחיות מכל רחבי הארץ. הכנס כלל הרצאות תיאורטיות בנושאי אולטראסאונד ריאות ביילודים […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • תסמיני מנופאוזה חמורים מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי בגיל מתקדם (Menopause)

    תסמיני מנופאוזה חמורים מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי בגיל מתקדם (Menopause)

    תסמינים חמורים של מנופאוזה, דוגמת גלי חום ומצב רוח דיכאוני, מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי קל בנשים לאחר-מנופאוזה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשוב לזהות גורמי סיכון אפשריים התורמים להתפתחות ליקוי קוגניטיבי, דוגמת תסמיני מנופאוזה. זיהוי מוקדם של גורמי סיכון אלו עשוי לסייע במניעה וטיפול בזמן בהפרעות […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה