Cognitive Function

אגוזי מלך אינם מספקים הגנה משמעותית מפני הידרדרות קוגניטיבית על-רקע גיל מתקדם (Am J Clin Nutr)

אגוזי מלך מספקים הגנה קטנה מפני הידרדרות קוגניטיבית על-רקע גילי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אגוזי מלך עשויה לסתור תהליכי עקה חמצונית ודלקת, שני גורמים התורמים להידרדרות קוגניטיבי. מאחר ואין נתונים קליניים הנוגעים להשפעה של אגוזי מלך על התפקוד הקוגניטיבי, הם השלימו את מחקר Walnuts and Healthy Aging להערכת ההשפעות הקוגניטיביות של התערבות בת שנתיים שכללה אכילת אגוזי מלך בקשישים עם תפקודי קוגניטיבי שמור. המחקר כלל משתתפים משני מרכזים: ברצלונה, ספרד; לומה לינדה, קליפורניה.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 708 משתתפים בגילאי 63-79 שנים לדיאטה עתירת אגוזי מלך (30-60 גרם/יום) או קבוצת ביקורת (הימנעות מאגוזי מלך). החוקרים השלימו סדרת מבחנים נוירו-קוגניטיביים בתחילת המחקר ולאחר שנתיים ובחנו את השינוי בתפקוד הקוגניטיבי הגלובאלי. בנוסף, ב-108 משתתפים הושלמה בדיקת MRI חוזרת להערכת מבנה ותפקוד המוח.

מבין המשתתפים במחקר, 636 השלימו את ההתערבות. ההיענות לצריכת אגוזי מלך הייתה טובה והם נסבלו היטב.

מניתוח סטטיסטי עלה כי לא היו הבדלים בין הקבוצות בתפקוד הקוגניטיבי הגלובאלי, עם שינוי ממוצע של 0.072- בקבוצת ההתערבות ו-0.086- בקבוצת הביקורת (p=0.491).

מניתוח פוסט-הוק של הנתונים עלו הבדלים משמעותיים במדגם מברצלונה, עם שינויים לא-מתוקנים של 0.037- בקבוצת ההתערבות ו-0.097- בקבוצת הביקורת (p=0.040).

תוצאות בדיקת Functional MRI בתת-קבוצה של משתתפים מברצלונה העידו על גיוס נרחב יותר של רשתות פונקציונאליות במשימת זיכרון העבודה בקבוצת הביקורת.

ממצאים אלו מעידים כי התערבות בת שנתיים לצריכת אגוזי מלך לא השפיעה משמעותית על התפקוד הקוגניטיבי בקשישים בריאים. עם זאת, בדיקות Functional MRI וניתוח הנתונים לפי אתר המחקר הציעו כי אגוזי מלך עשויים לדחות הידרדרות קוגניטיבית בתתי-קבוצות של משתתפים בסיכון מוגבר.

Am J Clin Nutr. Published online January 7, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    אלכוהול מעלה את הסיכון לגאוט בשני המינים אך בצורה בולטת יותר בגברים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי צריכה רבה יותר של אלכוהול מלווה בסיכון מוגבר לגאוט, כאשר העלייה בסיכון בולטת יותר בגברים לעומת נשים. הבדלים תלויי-מגדר אלו עשויים לנבוע מהבדלים בסוגי האלכוהול ששותים גברים ונשים ולא מהבדלים ביולוגיים. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחן את הקשר בין צריכה כוללת וספציפית של אלכוהול ובין הסיכון […]

  • הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הגבלת צריכת מלח עשויה לסייע במניעת פרפור פרוזדורים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת מלח בחולים עם צריכת נתרן יומית גבוהה ובסיכון גבוה לפרפור פרוזדורים עשויה להפחית את הסיכון להיארעות הפרעת הקצב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מסבירים כי אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין צריכת נתרן ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת […]

  • צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכת חלבון סויה לפני השינה עשויה לשפר את איכות השינה (מתוך כנס NUTRITION)

    צריכה גבוהה יותר של חלבון, בפרט סויה, כחצי שעה לפני השינה מלווה בשיפור איכות השינה בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס NUTRITION. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עם הגיל חלה ירידה באיכות השינה, כאשר איכות שינה ירודה מלווה במכלול סיכונים רפואיים, כולל סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. לפיכך, הם ביקשו לבחון […]

  • חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מעלה את הסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדות (Am J Obstet Gynecol)

    חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מעלה את הסיכון להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדות (Am J Obstet Gynecol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תוך-רחמית למטפורמין אינה מלווה בעליה בסיכון לסיבוכים נוירו-התפתחותיים בילדים עד גיל 14 שנים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין טיפול במטפורמין בזמן היריון ובין התוצאות הנוירו-התפתחותיות בצאצאים. החוקרים ערכו חיפוש במאגרי MEDLINE, Embase […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: כל מה שצריך לדעת על השמנה

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “טיפ מחדר הרופא”.  היום נעסוק בשאלות בנושא השמנה – מה משפיע יותר על התפתחות השמנה: הגנטיקה או הסביבה, האם השמנה היא תמיד מחלה ולמה יש שינוי בצורת ההשמנה לאחר גיל המעבר? בפרק זה נבחן את תפקידי הגנטיקה והסביבה בהתפתחות השמנת יתר, ננסה להבין איך הם משתלבים זה בזה, ונשמע מפרופסור […]

  • דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)

    דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]

  • מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    מזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי סוכרת (Am J Clin Nutrition)

    צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה בסיכון הכולל לסיבוכים מיקרווסקולאריים בכלל ולמחלת כליות בפרט בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition. החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לסיבוכים מיקרווסקולאריים של סוכרת במדגם פרוספקטיבי שכלל 5,685 משתתפים עם סוכרת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה