מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-Endocrine Society ו-International Congress on Endocrinology, עולה כי תוספי סויה לא יפחיתו את רמות טסטוסטרון בגברים עם סוכרת מסוג 2 עם רמות נמוכות מלכתחילה של ההורמון. החוקרים מדווחים כי למעשה, חלה עליה ברמות טסטוסטרון עם תוספי חלבוני סויה או חלבוני סויה עם פיטואסטרוגנים.
במטרה להעריך את ההשפעה של פיטואסטרוגנים על רמות טסטוסטרון בגברים עם סוכרת מסוג 2, עם רמות נמוכות-גבוליות של טסטוסטרון, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 210 גברים עם סוכרת, בגילאי 55-70 שנים, עם רמות טסטוסטרון נמוכות מ-12 ננומול לליטר.
המשתתפים חולקו באקראי לחטיף דגנים עם חלבוני סויה (30 גרם), שכלל פיטואסטרוגנים 066 מ”ג או ללא פיטואסטרוגנים. המשתתפים צרכו שני חטיפים ביום במהלך שלושת חודשי המחקר.
בסיכומו של דבר נרשמה עליה ברמות טסטוסטרון בשתי קבוצות המחקר. החוקרים ציפו לירידה ברמות טסטוסטרון, אך זוהתה עליה ברמות טסטוסטרון בשתי הקבוצות. הרמה הממוצעת עלתה מ-9.8 ל-11.3 ננומול לליטר עם תוספים משולבים ומ-9.2 ל-10.3 ננומול לליטר עם סויה בלבד. לא תוארו שינויים ברמות אסטרוגן באף אחת משתי הקבוצות.
החוקרים מצאו עוד כי באלו שנטלו חטיפים המכילים פיטואסטרוגנים תועדה תועלת גם במדדים מטבוליים וסיכון למחלות לב וכלי דם. באופן ספציפי, בקבוצה זו תוארה ירידה ברמות סוכר בדם בצום, מ-142 מ”ג לד”ל ל-116 מ”ג לד”ל, בהשוואה לעליה קטנה מ-141 מ”ג לד”ל ל-151 מ”ג לד”ל עם סויה בלבד, כמו כן לא תועדה ירידה בערכי HbA1c עם סויה בלבד.
בחולים שחולקו לקבוצה משולבת של פיטואסטרוגנים וסויה תועד שיפור משמעותי ברגישות לאינסולין, מדדי HOMA-IR ירדו מ-7.2 ל-2.5, בהשוואה לעליה מ-10.2 ל-11.3 באלו שצרכו סויה בלבד.
בקבוצת המטופלים בפיטואסטרוגנים נרשמה ירידה במדדי טריגליצרידים, CRP ולחץ דם דיאסטולי, שלא תוארו עם צריכת סויה בלבד.
ICE/ENDO 2014
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!