מאת מערכת אי-מד
הנחיות תזונתיות להפחתת הסיכון לסרטן הכוללות הימנעות מבשר אדום, צריכה מוגבלת של אלכוהול ומוצרי חלב, וצריכה מוגברת של ירקות, פירות ומוצרי סויה – יש עדויות תומכות משכנעות, כך עולה מסקירה חדשה המתפרסמת ב- Journal of the American College of Nutrition .
העדויות מתייחסות למיגוון רחב של סוגי סרטן שונים, לרבות ערמונית, שד, ראש וצוואר, קולורקטל ולבלב, ומבוססים על דיווחי ה-WCRF/AICR (המכונים האמריקאי והעולמי לחקר הסרטן).
ההמלצות התזונתיות היו עד כה מאוד שמרניות, כך לדעת מחברי הסקירה, כך שרק במקרים בהם הקשר בין התנהגות מסויימת לסיכון לסרטן היה מאוד ברור, כמו עישון למשל, הייתה המלצה להמנע מכך. להערכתם, ישנן עדויות מספקות כיום למתן המלצות אשר יוכלו לסייע בהקטנת הסיכון לסרטן הקשור לסוגי מזונות שונים.
בסקירה הנוכחית מתמקדים המחברים ב-6 תחומים בהם העדויות להשפעת התזונה על הסיכון לסרטן לא נמצאו עד כה כחד משמעיות, למרות הצטברות של מידע תומך רב.
המחברים מתבססים בעיקר על הדו”ח משנת 2007 של ה-WCRF/AICR שנקרא “מזון, תזונה, פעילות גופנית ומניעת סרטן ” ועדויות מחקריות נוספות שהתווספו מאז. המחברים מנתחים את הנתונים ומצביעים על היתרונות והחסרונות הפוטנציאלים של ההמלצות ב-6 התחומים שלהלן:
בסיכום המאמר מציינים המחברים שההמלצות הללו אינם תכנית דיאטה מקיפה, אלא המלצות לתחומים ספציפיים בהם יש עדויות מספקות להמליץ על שינויים בתזונה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!