בישול בריא – המלצות איך להפחית את כמות השמן בתפריט/ איילת נדיב, מנהלת מחלקת דיאטה, סטודיו סי

קיימת תמימות דעים בקרב דיאטנים ורופאים על הקשר שבין הרגלי התזונה בתקופת הילדות לבין הסיכון לחלות במחלות כרוניות  בשלבים מאוחרים יותר של החיים. על מנת להפחית את הסיכון להתפתחות המחלות מומלץ להפחית את כמות  השומן, השומן הרווי והכולסטרול בתפריט היומי. חשוב להדגיש כי המלצה זו אינה תקפה לפעוטות עד גיל שנתיים. קצב הצמיחה וההתפתחות המואצים עד גיל שנתיים מצריכים תזונה עשירה באנרגיה.

בכל זאת- איך להפחית או להחליף  את  סך השמן בתפריט?

• העדיפו צורות בישול בריאות: אידוי, אפייה, גריל, הרתחה. במידה ויש צורך בטיגון השתמשו בספריי שמן או במברשת לשימון במקום לשפוך שמן ישר אל המחבת.  העדיפו שימוש בסירים שהאוכל לא נדבק אליהם.

•העדיפו שומנים ממקורות לא מעובדים, המעיטו בצריכת שומן רווי והעדיפו מקורות שומן כמו: שמני אגוזים, שמני זרעים, ושמן זית.

•להפחתת השומן הרווי במתכון מבלי לפגום בטעמו הפחיתו את כמות השומן ב-1/4 או ב-1/3 מהכמות המומלצת.

•שנו מתכונים בהם יש צורך בחמאה והחליפו אותם בשמן זית או טחינה גולמית.

•ניתן להחליף  שימוש בבצק עלים  בבצק פילו.

•ניתן להחליף את מרכיב המיונז במתכון –  ביוגורט ביו (בארוחה חלבית) או במיונז 5% שומן (בארוחה בשרית.(

•במקום שמנת חמוצה או גבינת שמנת העדיפו שמנת 9% שומן, או  יוגורט. (כדי למנוע היפרדות בבישול יש לערבב כוס יוגורט עם כף קמח,( או להמיר את גבינת השמנת בגבינת שמנת 5% שומן.

•הסירו את השומן –  ניתן לבקש מהקצב להסיר את השומן הגלוי לעין. מהעוף – להסיר את העור, לפני ם הבישול.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה