הצהרה מטעם ה-AHA/ASA לקראת מערכת טיפול מודרנית באירועים מוחיים (Stroke)

בהצהרה שפורסמה מטעם ה-AHA (American Heart Association) ו-ASA (American Stroke Association) מפורטים העקרונות והמרכיבים של מערכת מודרנית לטיפול באירועים מוחיים בארצות הברית.

בארצות הברית וחלק ממדינות אירופה והעולם, ערים, מדינות ואזורים שונים מפתחים מערכת מודרנית לטיפול בחולים עם אירועים מוחיים חדים. מסמך זה נועד להעביר את העקרונות והמרכיבים שנועדו לשפר את הטיפול בחולים. מדובר בהמלצות מעשיות ליישום, הנתמכות בנתונים קליניים ודעות מומחים.

עם העלייה במודעות לאירועים מוחיים ברחבי העולם, יותר ויותר חולים עוברים הערכה רפואית מהירה ונשלחים לחדרי מיון לטיפול דחוף. עם זאת, בתי חולים מעטים מורשים לביצוע הערכה מהירה וטיפול תרומבוליטי תוך-ורידי במקרים של אירועים מוחיים איסכמיים בתוך 3-4.5 שעות מהופעת התסמינים, או לטיפול בגורמים אקוטיים לדימום מוחי.

מערכת לטיפול באירועים מוחיים המפחיתה את שיעורי התמותה עקב אירוע מוחי בהיקף של 2-3% בלבד בשנה צפויה להביא לירידה של כ-20,000 מקרי תמותה בארצות הברית בלבד ולירידה של כ-400,000 מקרי תמותה ברחבי העולם. בנוסף, צפויה ירידה בשיעורי המוגבלות לאחר אירועים מוחיים, שתביא לשיפור איכות החיים, ניצול טוב יותר של שירותי הרפואה והפחתת הנטל הכלכלי על החולים ובני משפחתם.

הצהרת Interactions Within Stroke Systems of Care כוללת מספר המלצות עיקריות:

·         פיתוח תוכניות הדרכה של הציבור לשיפור המודעות לתסמיני אירועים מוחיים והצורך להתקשר למוקד חירום, בכדי להגיע במהירות לבית החולים לקבלת טיפול.

·         הבטחה כי אנשי הרפואה הדחופה יכולים להעריך במהירות חולים עם אירועים מוחיים ולהעבירם לבית החולים עם טיפול הולם בתוך 15-20 דקות.

·         ביסוס פרוטוקולים לאופטימיזציה של העברת החולים בין בתי חולים המציעים רמות טיפול שונות ובין מחלוקת שונות בבית החולים.

·         תמיכה ואישור מרכזים לטיפול באירועים מוחיים, העוקבים אחר הנחיות הטיפול שנועדו להביא לשיפור הטיפול בחולים והתוצאות.

·         שימוש בשירותי טל-רפואה, בעיקר באזורים כפריים, במטרה להבטיח כי לחולים תהיה גישה 24/7 לייעוץ וטיפול.

בנוסף, מהסוכנויות נמסר כי לחולים חייבת להיות גישה לטיפול לאחר-אירוע מוחי, כולל שיקום ושירותי סיעוד, ללא קשר למצבם הכלכלי או הרקע הסוציו-אקונומי שלהם. ההצהרה מתייחסת גם לנושאים הנוגעים לתגמול הולם של הטיפול באירועים מוחיים והצורך בשיפור איכות הטיפול .

בארצות הברית ישנם כיום למעלה מ-1,000 מרכזים ראשוניים לטיפול באירועים מוחיים, כ-40-50 מרכזים מקיפים לטיפול באירועים מוחיים ומספר לא-ידוע של בתי חולים עם זמינות לטיפול באירועים מוחיים אקוטיים. עם העליה הצפויה במספר המרכזים לטיפול באירועים מוחיים בארצות הברית, קיים צורך בוער בשילוב ותיאום העבודה בין אנשי הרפואה הדחופה והטיפול בבית החולים.

Stroke. Published online August 29, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה