משקלם של ילדים שאוכלים דגני בוקר לארוחת הבוקר באופן קבוע נמוך ו?בריא? יותר, כך לפי מחקר חדש . החוקרים כותבים כי ממצאיהם מעודדים הכנסה של דגני בוקר לבתי הספר ולתפריט של ילדים ממשפחות ממעמד סוציואקונומי נמוך כדרך להלחם במגיפת ההשמנה בארצות הברית . לדבריהם, אחד מארבעה ילדים אמריקאים חי בבית בו המזון בכלל וארוחת הבוקר בפרט אינם בטוחים ומובנים מאליהם. דגני בוקר מהווים, לדברי החוקרים, כמקור מצוין לנוטריינטים החיוניים לילדים, במיוחד אלה המגיעים ממשפחות בעלות הכנסה נמוכה , הסובלים יותר מהשמנה ומבעיות בריאות. יש לציין כי הכותבת הראשית הועסקה על ידי מועצת חלב מקומית בארצות הברית (חלב מהווה תוספת קבועה למדי בהגשת דגני הבוקר).
לסיכום, על פי ממצאי המחקר נראה כי ילדים שאכלו לעתים קרובות דגני בוקר היו בעלי BMI נמוך יותר משמעותית וצרכו יותר ויטמינים ומינרלים מאשר ילדים שלא אכלו דגני בוקר תכופות. יש לשים לב עם זאת כי רבים מדגני הבוקר עשירים גם בסוכר ושומן , ולכן מומלץ לבחור דגני בוקר העשירים בסיבים ודלים בסוכר.
J Am Acad Nutr Diet 2013
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!