rasagiline (שם מסחרי AZILECT®) + דופמין אגוניסט מועיל קלינית לחולי פרקינסון בהשוואה לדופמין


להלן הודעה לתקשורת שהועברה ע”י דוברות חברת טבע

טבע תעשיות פרמצבטיות בע”מ (סימול: TEVA ) וחברת Lundbeck A/S הודיעו היום כי מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפול-סמיות ומבוקר של Azilect® (טבליות rasagiline ) השיג את היעד העיקרי שלו. המחקר, הידוע בשם ANDANTE (Add oN Dopamine AgoNists in the TrEatment of Parkinson’s disease ), בחן את היעילות והסבילות של מתן Azilect בנוסף לטיפול בדופמין אגוניסט בהשוואה לטיפול בדופמין אגוניסט עם מתן פלצבו (דמה). בעוד שהיעילות של Azilect® כטיפול משולב עם התכשיר levodopa הודגמה כבר במחקרים קודמים (והובילה להרחבת ההתוויה של מתן משולב עם levodopa ), היעילות של טיפול משולב עם דופמין אגוניסט טרם נבדקה.

תוצאות המחקר מדגימות כי תוספת של 1 מ”ג Azilect® ליום סיפקה שיפור משמעותי סטטיסטי (היעד המרכזי: השפעת הטיפול ± SE 2.4 ± 0.95 (95% CI 4.3 , -0.5 , p=0.012 )] במדד הדירוג של מחלת הפרקינסון (UPDRS ) כפי שנמדד מתחילת המחקר ועד שבוע 18 בקרב חולים שטופלו בדופמין אגוניסט בלבד ולא הגיבו באופן אופטימאלי לטיפול בהשוואה לפלצבו. הטיפול ב- Azilect היה סביל לחולים וללא הבדל משמעותי בתופעות הלוואי שדווחו בהשוואה לפלצבו.

“התוצאה החיובית של מחקר זה היא חדשות טובות וחשובות לקהילת חולי הפרקינסון והרופאים המטפלים במחלה”, אמר ד”ר רוברט א. האוזר, M.D. , MBA , מנהל המרכז לפרקינסון ולהפרעות תנועה באוניברסיטת דרום פלורידה והחוקר הראשי של המחקר. “בנוסף לכך ש-rasagiline מספק הקלה בסימפטומים לחולים הנוטלים דופמין אגוניסט ואינם מגיבים אופטימלית לטיפול זה, המחקר מאשר כי הטיפול ב- rasagiline סביל ובטוח וגם מספק הוכחה לתועלת שניתן להשיג ע”י טיפול משולב של rasagiline בנוסף לדופמין אגוניסט.”

כמעכב מונואמין אוקסידאז B (MAO-B ),  Azilect®  פועל על ידי הגברת הדופמין הסינפטי הזמין. מנגנון פעולה זה הוביל לרציונל של הוספת התכשיר בנוסף לטיפול בדופמין אגוניסט במחלת הפרקינסון.

“הממצאים של מחקר ANDANTE מסייעים בהבהרת הפרופיל הקליני של Azilect®  והתפקיד שהוא ממלא בטיפול בצרכיהם של אנשים הסובלים ממחלת הפרקינסון בשלבים שונים של המחלה”, אמר ד”ר מייקל היידן, נשיא המו”פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. “טבע מחויבת להמשך המחקר ולהבנה של תועלות התכשיר למחלת הפרקינסון. אנו מצפים לשתף ממצאים חשובים אלה עם הקהילה המדעית.”

“אנו מרוצים מאוד מהתוצאות של המחקר, המחזקות את נתוני היעילות והסבילות של Azilect®’  כפי שראינו בתוכנית הפיתוח הקלינית של התכשיר”, אמר אנדרס גרשל פידרסן, סמנכ”ל בכיר למחקר ופיתוח בחברת Lundbeck A/S . “מחקר ANDANTE מדגים את המחויבות ארוכת הטווח של Lundbeck A/S להובלה בפיתוח טיפולים ספציפיים למערכת העצבים המרכזית עבור הקהילה אותה אנו משרתים, הכוללת את המטופלים, קופות החולים, השותפים לטיפול והתומכים”.

תוצאות המחקר יוצגו היום במסגרת תוכנית Emerging Science (לשעבר Late-Breaker Science ) בכנס השנתי ה-65 של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה בסן דייגו, קליפורניה. הנתונים המלאים של המחקר יוגשו לפרסום.

פרטים נוספים על המחקר:  ANDANTE הוא מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפול-סמיות ומבוקר שנערך לאורך 18 שבועות במטרה להעריך את הבטיחות והתועלת הקלינית של מתן rasagiline בהשוואה לפלצבו, כטיפול משולב עם דופמין אגוניסט למחלת פרקינסון בשלביה המוקדמים.

בנוסף ליעד המחקר העיקרי לעיל, נתונים מניתוח היעד המשני של המחקר הראו כי הוספת ®Azilect הדגימה שיפור משמעותי סטטיסטי במדד לבדיקת המוטוריקה של UPDRS (שלב 3) ( [p=0.007 ). לא היו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בפעילויות יומיומיות (ADL ) (p=0.301 ) או בתוצאות ה-CGI-I . לאורך המחקר Azilect® היה סביל לטיפול וללא תופעות לוואי חמורות.

מחקר ANDANTE נערך ב-50 מרכזים רפואיים בארצות הברית. מספר כולל של 328 חולים המטופלים בטיפול יחיד במחלת פרקינסון שלא הגיבו באופן אופטימלי לטיפול השתלבו במחקר וקיבלו בנוסף Azilect (N=163 ) או פלצבו (N=165 ). המטופלים חזרו למרפאה לאחר תשעה שבועות לביקור ביניים ושוב לאחר 18 שבועות, לביקור סוף המחקר.

כדי להשתתף במחקר היה על החולים להיות מטופלים בדופמין אגוניסט  כטיפול יחיד במשך ≥ 30 יום. החולים שהשתתפו לא יכלו לקבל מינון אופטימלי של דופמין אגוניסט בשל תופעות לוואי בלתי נסבלות או מכיוון שהטיפול לא סיפק שליטה מלאה בסימפטומים של מחלת הפרקינסון ולכן  נדרש טיפול נוסף. טיפול משלים עם levodopa הותר ברגע שהחולים התחילו את הטיפול עם תרופת המחקר והשלימו ארבעה שבועות של טיפול.

מידע נוסף על  AZILECT® (ארצות הברית):

Azilect® (טבליות rasagiline ) מותווה לטיפול בסימנים ובתסמינים של מחלת הפרקינסון (PD ) הן כטיפול ראשוני יחיד והן בשילוב עם levodopa בשלבים מאוחרים של המחלה.

אין לתת לחולים Azilect® במידה והם נוטלים meperidine , tramadol , methadone , propoxyphene , dextromethorphan , היפריקום (St. Johns wort ), cyclobenzaprine , או מעכבי מונואמין אוקסידאז אחרים (MAOIs ), מכיוון שהיא עלולה לגרום לתגובה חמורה. על המטופלים לדווח לרופא שלהם במידה והם נוטלים, או מתכננים ליטול, תרופות מרשם או תרופות ללא מרשם, ובעיקר תרופות נוגדות דיכאון וציפרופלוקסצין. אנשים הסובלים ממחלת כבד בינונית עד חמורה אינם יכולים להשתמש ב- Azilect® . החולים לא יחרגו ממינון של 1 מ”ג ביום של Azilect® על מנת למנוע עלייה בלחץ הדם שעלולה להיות מסוכנת.

תופעות לוואי בדווחו בטיפול ב- Azilect®בלבד כללו תסמיני שפעת, כאבי פרקים, דיכאון והפרעות בעיכול. כאשר התרופה נלקחת ביחד עם levodopa , תופעות הלוואי כוללות דיסקינזיה (תנועות בלתי נשלטות), פציעות מקריות, ירידה במשקל, תת-לחץ דם אורתוסטטי, הקאות, אנורקסיה, כאבי פרקים, כאבי בטן, בחילה, עצירות, יובש בפה, פריחה, חלומות חריגים ונפילות.

מקור: דוברות טבע

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת פרקינסון בגיל מוקדם זוהה, תגלית שמומחים מאמינים כי תהיה לה השלכות קליניות חשובות בעתיד הלא רחוק, כך עולה מכנס האקדמיה האירופאית לנוירולוגיה 2024

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • הקשר בין רמות אשלגן בדם ובין מחלת פרקינסון (Front Neurosci)

    הקשר בין רמות אשלגן בדם ובין מחלת פרקינסון (Front Neurosci)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Neuroscience מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש להערכת הקשר בין רמות אשלגן בדם ובין מחלת פרקינסון בארצות הברית, כאשר מהנתונים עולה כי רמות אשלגן בדם גבוהות יותר בחולים עם מחלת פרקינסון לעומת מבוגרים ללא מחלת פרקינסון. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקורלציה בין רמות אשלגן בדם ובין […]

  • ירידה בזיכרון ותפקוד ניהולי מלווה בירידה באיכות החיים של חולי פרקינסון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    ירידה בזיכרון ותפקוד ניהולי מלווה בירידה באיכות החיים של חולי פרקינסון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    הידרדרות בזיכרון ובתפקודים ניהוליים מלווה בירידה באיכות החיים של חולים עם מחלת פרקינסון לאורך תקופה של שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי החמרה בתפקוד הקוגניטיבי בחולי פרקינסון מלווה בירידה באיכות החיים. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור מסייעת באבחנה מדויקת של מחלת פרקינסון והפרעות נוירו-קוגניטיביות אחרות (JAMA)

    ביופסיית עור פשוטה עשויה לסייע בזיהוי צורה חריגה של אלפא-סינוקלאין (Phosphorylated Alpha-Synuclein) ברמת דיוק גבוהה בחולים עם הפרעות נוירו-דגנרטיביות דוגמת מחלת פרקינסון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סינוקלאינפתיות כוללות מחלות פרקינסון, דמנציה עם גופיפי לואי, Multiple System Atrophy ו-Pure Autonomic Failure. בכל שנה מאובחנים כ-200,000 חולים חדשים בארצות הברית עם מחלת פרקינסון, דמנציה עם גופיפי […]

  • צריכת פלבנואידים אינה מגנה מפני מחלת פרקינסון (J Neurol, Neurosurgery Psych)

    צריכת פלבנואידים אינה מגנה מפני מחלת פרקינסון (J Neurol, Neurosurgery Psych)

    צריכה גבוהה יותר של פלבנואידים לא נקשרה עם סיכון מופחת למחלת פרקינסון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.  ממצאים אלו סותרים דיווחים קודמים שהצביעו על קשר אפשרי בין פלבנואידים ובין הסיכון למחלת פרקינסון. החוקרים התבססו על נתונים ממחקרי Nurses’ Health Study ו-Health Professionals Follow-up Study, אשר כללו 80,701 […]

  • מה בין תפקוד גופני ובין תסמינים פסיכולוגיים בחולים עם מחלת פרקינסון? (CNS Neurosci Ther)

    מה בין תפקוד גופני ובין תסמינים פסיכולוגיים בחולים עם מחלת פרקינסון? (CNS Neurosci Ther)

    במאמר שפורסם בכתב העת CNS Neuroscience & Therapeutics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תסמיני דיכאון עשויים להשפיע על הניידות ושיווי המשקל של חולים עם מחלת פרקינסון, כאשר עם עליה בחומרת תסמיני דיכאון חלה החמרה במדדי ניידות ויציבות החולים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-רגרסיה במטרה לבחון את הנתונים בספרות הרפואית אודות מדדי […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: רעד

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: רעד

    הפעם עוסק פרופ’ רז בתופעה הנפוצה בעיקר בגיל המבוגר. לכל הטיפים השבועיים בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה