מזון מהיר אחראי לעשרה אחוזים מהדיאטה של מבוגרים בארצות הברית (NCHS)

מתוצאות נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) עולה כי מזון מהיר מהווה כעשרה אחוזים מהדיאטה של מבוגרים בארצות הברית. החוקרים מדווחים כי כעשרית מהצריכה הקלורית הייתה ממסעדות מזון מהיר או פיצה.

במטרה לקבוע את היקף הקלוריות היומיות שמקורם ממוצרי מזון מהיר, החוקרים בחנו את הנתונים מסקר NHANES אודות מבוגרים בגילאי 20-60 שנים בשנים 2007-2010.

במהלך השנים 2007-2010, מזון מהיר היווה 11.3% מהדיאטה האמריקאית הטיפוסית, ירידה קלה מ-12.8% בשנים 2003-2006. אחוז הקלוריות ממוצרי מזון מהיר לא היה שונה משמעותית בין גברים (11.8%) ונשים (10.9%).

צריכת מזון מהיר ירדה עם הגיל. בממוצע, בגיל 60 ומעלה, מוצרי מזון מהיר היו אחראיים ל-6.0% בלבד מהצריכה התזונתית, זאת בניגוד ל-10.5% בגילאי 40-59 שנים ו-15.3% בגילאי 20-39 שנים. השינוי הנ”ל בהרגלי התזונה זוהה הן בגברים והן בנשים.

למרות שבשחורים צעירים מזון מהיר היה אחראי ל-21.1% מהקלוריות היומיות, בקרב לבנים צעירים והיספאנים, מזון מהיר היה אחראי רק ל-14.6% מצריכת הקלוריות היומיות. בדומה, בקרב שחורים בגיל העמידה, 13.2% מהצריכה הקלורית הייתה ממזון מהיר, בעוד שבלבנים והיספאנים בגיל העמידה, מזון מהיר היה אחראי רק ל-10.3% מהצריכה התזונתית.

משקל הגוף ניבא את צריכת מזון מהיר. בקרב משתתפים במשקל תקין או נמוך, מזון מהיר היה אחראי -9.6% מסך הקלוריות. עם זאת, סוג מזון זה היה אחראי ל-11.2% מהצריכה הקלורית במשתתפים בעלי עודף משקל ו-13.1% מהצריכה הקלורית במשתתפים שמנים. בכל קבוצות הגיל, בשמנים למזון מהיר היה החלק הגדול ביותר בצריכה הקלורית.

NCHS data brief. Published online February 21, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה