שם חדש לאגודה לסוכרת נעורים: ”האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל”

השינוי הגיע לאחר שה- JDRF-הארגון העולמי לסוכרת מסוג 1-החליט כי יש לעשות שימוש בשמה המקצועי של המחלה, ולא בשם העממי: “סוכרת נעורים”

סוכרת נעורים אינה נעצרת בגיל הצעיר, אלא נמשכת לכל החיים, וכיום כ- 85 אחוז מציבור החולים במחלה הינם מבוגרים מעל גיל 18.

לאחר כמעט 20 שנה משיקה האגודה לסוכרת נעורים בישראל לוגו ושם חדשים, ההחלטה אודות השינוי באה בעקבות החלטת הארגון העולמי לסוכרת סוג 1 JDRF, הנמצא בארה”ב, חוץ מישראל נעשה מיתוג מחדש גם בשאר סניפי הארגון בשאר העולם.

שמה החדש של האגודה יהיה מעתה – “האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל”. השימוש במינוח המקצועי “סוכרת מסוג 1” בשמה החדש של האגודה, נועד להדגיש כי סוכרת נעורים אינה נעצרת בגיל הצעיר, אלא נמשכת לכל החיים, וכיום כ- 85 אחוז מציבור החולים במחלה הינם מבוגרים מעל גיל 18. זאת ועוד, בשנים האחרונות מחלה זו מתפרצת יותר ויותר במבוגרים, ויכולה להופיע גם בגילאי 30, 40, ואף- 50. זאת בניגוד לתפיסה הרווחת בציבור הרחב, כי סוכרת נעורים הינה מחלה הנמצאת רק אצל ילדים או שניתן לחלות בה רק בגיל הנעורים.

שינוי נוסף בלוגו האגודה, הנושא את המסר כי סוכרת מסוג 1 פוגעת בכל הגילאים, הינו הסרת זוג הילדים האדום שהופיע בלוגו הישן, ושייך את המחלה לגיל הצעיר בלבד. בנוסף, החליטה האגודה לכתוב את משפט המפתח המאפיין את שאיפותיה ומטרותיה:

Improving Lives Curing Type 1 Diabetes“, ובתרגום חופשי לעברית: שיפור איכות החיים ודאגה לבריאותם של אנשים עם סוכרת מסוג 1.

בכך שמה האגודה דגש על-כך שבעידן בו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר, יש לשים דגש לא רק על קידום מחקרים בתחום הביולוגי, למציאת מרפא ולמיגור המחלה, אלא בד-בבד גם לדאוג לפיתוח מיכשור מתקדם ותרופות חדישות, שיסייעו לשיפור חיי היומיום של חולי סוכרת מסוג 1.

מדי יעקבזון, מנכ”ל האגודה בישראל, מציינת: “לאחר שהארגון העולמי החליט על מיתוג מחדש וכיוצא מכך על שינוי השם והלוגו, אנו שמחים לקבל את האישור הרשמי מרשם העמותות ולהתחיל דרך חדשה וברורה יותר כלפיי ציבור חולי הסוכרת מסוג 1, תוך שימת לב מיוחדת ומתן מענה גם לצרכי בוגרים עם סוכרת מסוג 1. שנת 2012 החלה מצוין, לאחר שבשנה שעברה הצליחה האגודה להכניס לסל הבריאות את המכשירים החדישים לניטור סוכר רציף (סנסורים) עבור נשים בהיריון וילדים, השנה הצלחנו להרחיב את ההמכשיר החדיש גם עבור חולי סוכרת סוג 1 שהינם מעל גיל 18. אנו לא נחים, ונמשיך לפעול במאמצים לקידום כל פרוייקט, שהינו בעל חשיבות לשיפור חייהם של חולי סוכרת מסוג 1 בישראל”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה