כוחה של מילה…המלצה מילולית גרמה לשינויים בפיסיולוגיה של העורקים הכליליים ולהפחתה בתחושת כאבי החזה (Am Heart J )

מאמר זה המסוקר באתר בהמלצתה החמה של ד”ר דלית וייסמן, עורכת מדור התזונה, עוסקת בכוחה של ה…מילה !  ד”ר וייסמן מבקשת לציין, כפתיח לפני קריאת מימצאי המחקר את ההערה הבאה:

כוחה של המילה!! או יותר ספציפי, כיצד פיזיולוגיה של העורקים הכליליים יכולה להיות מושפעת ישירות באמצעות מילים ויצירה של ציפייה.  ומי שזקוק להסבר מדעי יותר של הציר מוח-לב זה כנהוג מפורט בטכסט……

מחקר ייחודי זה המתפרסם ב-Am Heart J מגיע למסקנה שלהצעה מילולית הניתנת למטופל הסובל מכאבים בחזה יש יכולת להשפיע לטובה על זרימת הדם בעורקים הקורונריים.

ברקע למחקר מסבירים המחברים שהפחתת כאבים נתפשים בחזה תחת תנאי פלציבו נצפתה כבר בהרחבה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון אם שיפור בכאבי חזה בעקבות פלצבו עשוי להתרחש כתוצאה משינויים בזרימת דם.

לצורך כך החוקרים ביצעו ניסוי שבא לבחון אם להצעה מילולית (VS) הניתנת למטופלים במהלך פרוצדורה קרדיולוגית יש השפעה על קוטר העורקים הקורונריים.

השתתפו במחקר 30 מטופלים עם תחושת כאב בחזה וא.ק.ג. תקין, אשר חולקו לשתי קבוצות: קבוצת ה-VS וקבוצת הבקרה (CG) .

המשתתפים בשתי הקבוצות קיבלו עירוי סאלין לתוך העורק הכלילי. בקבוצת ה-VS , המטופלים קיבלו המלצה מילולית המעודדת הרחבת כלי דם. בקבוצת הבקרה לא ניתנה כל המלצה מילולית.

היעדים המרכזיים של המחקר היו השינויים באחוזים של קוטר העורקים, הקוטר המינימלי של ה-LUMEN , והשוואת הקוטר של אינקדס הסגמנט הקורונרי לפני ואחרי 60 שניות ממתן הסאלין. בנוסף, גם שינויים המודינמיים, לחץ פסיכולוגי, ותחושת הכאבים בחזה.

נמצא שבקבוצת הטיפול הוורבאלי, ה-VS , הייתה היצרות כלי דם בשוואה לקבוצת הבקרה. אחוז השינוי בקוטר ההיצרות היה 3.2% בהשוואה ל-1.7% בקבוצת הביקורת עם p=0.062 , והשינוי בממוצע הקוטר המינימליי של ה-LUMEN היה 0.18- לעומת 0.06- בקבוצת הביקורת, שהיה מובהק סטטיסטי עם p=0.029 . לא היה הבדל בשינויים מול קוטר הרפרנס.

במקביל, דרגת תחושת הכאבים בחזה הייתה נמוכה יותר באופן משמעותי בקבוצת הטיפול הפעיל, היינו בקבוצה שקיבלה המלצה מילולית: ירידה ל 0.7 נקודות לעומת עלייה של 0.3 נקודות בקבוצת הבקרה, שהיה מובהק סטטיסטי עם p=0.024 .

החוקרים מסכמים כי מימצאי המחקר מצביעים על כך שהמלצה מילולית גורמת לשינוי ביולוגי בתוך העורקים הכליליים. בניגוד למצופה, הם מסבירים, ה-VS גרם להתכווצות כלי דם יחד עם הפחתה בתחושת כאבי החזה.

Am Heart J 2011;162:507-11

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה