שני-שליש מהאמריקאים נחשפים לכמות מספקת של וויטמין D, כך עולה מסקירה חדשה שפורסמה ב-National Center for Health Statistics.
החוקרים מסבירים כי הגוף מייצר וויטמין D בתגובה לחשיפה לשמש. הוא מצוי בחלק מהדגים השמנים דוגמת סלמון וטונה, ובגבינה וביצים ולעיתים קרובות ניתן כתוספת לחלב.
בשנים האחרונות, נמצא קשר בין חסר וויטמין D ובין מגוון מחלות ומצבים קליניים, כולל עצמות שבירות, מחלות לב, סוכרת, ממאירויות מסוימות ומחלות אוטואימוניות.
מהסקירה עולה כי בין השנים 2001-2006, ב-67% מהאמריקאים בגיל שנה ומעלה רמות וויטמין D בדם נעו בין 50-125 ננומולים לליטר, הנחשבות כרמות מספקות. 24% נוספים היו בסיכון לרמות וויטמין D לא-מספקות, עם רמות בדם בטווח 30-49 ננומול לליטר; 8% היו בסיכון לחסר וויטמין D, המוגדר בנוכחות פחות מ-30 ננומול לליטר. רק ב-1% מהאוכלוסייה רמות וויטמין D היו גבוהות מדי.
בנובמבר 2010, פאנל מטעם ה-IOM (Institute of Medicine) קרא לעליה מתונה בוויטמין D, עם העלאת ההמלצות לצריכה יומית של 600 IU לכל אדם בגילאי 1-70 ו-800 IU למבוגרים מעל גיל 70, במטרה להביא לשיפור בריאות העצם.
במסגרת המחקר, אלו שהיו בסיכון הנמוך ביותר לחסר וויטמין D או רמות לא-מספקות של וויטמין D היו ילדים, זכרים, לבנים לא-היספאנים ונשים הרות או מניקות. הסיכון לחסר וויטמין D היה הנמוך ביותר בילדים בגילאי 1-8 שנים ועלה עם הגיל עד סביבות גיל 30.
הסקירה מבוססת על נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) הכוללים כ-5,000 אמריקאים בכל שנה.
מהנתונים החדשים עולה כי השכיחות של אלו בסיכון לחסר וויטמין D או רמות לא-מספקות של הוויטמין לא השתנו בין השנים 2001-2006.
National Center for Health Statistics
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!