Bevacizumab ו-Ranibizumab בטוחים לטיפול בניוון מקולרי גילי (Arch Ophthalmol.)

טיפולים חדשים לניוון מקולרי גילי (AMD Age-related Macular Degeneration), כולל Bevacizumab (אווסטין) ו-Ranibizumab (לוסנטיס), אינם מלווים בסיכון מוגבר לתמותה, אוטם לבבי, דימום, או שבץ, בהשוואה לטיפול פוטודינאמי או Pegaptanib.

לדברי החוקרים, Bevacizumab הוא נוגדן באורך-מלא, בעוד ש-Ranibizumab הוא חלק מנוגדן שפותח ספציפית לטיפול ב-AMD. למרות האישור הרגולטורי של Ranibizumab, עדיין קיים שימוש ב- Bevacizumab מחוץ להתוויות, ככל הנראה בשל הבדלים בעלויות.

בממאירויות של המעי הגס וממאירויות אחרות, Bevacizumab ניתן במנה סיסטמית חזקה פי 150 בשילוב עם טיפול כימותרפי, ומלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים תרומבואמבוליים וסיבוכים אחרים; עם זאת, הבטיחות היחסית של Bevacizumab בינון מופחת ו-Ranibizumab אינה-ידועה.

במחקר הנוכחי החוקרים ערכו ניתוח רטרוספקטיבי שכלל 146,942 מבוטחי מדיקייר, שתבעו טיפול ב-AMD בתקופה שבין 1 בינואר , 2005, ועד 31 בדצמבר, 2006. החולים סווגו לארבע קבוצות, על-פי הטיפול, כולל טיפול פוטודינאמי (ביקורת-פעילה), טיפול תוך-ורידי ב-Pegaptanib Octasodium, Bevacizumab, או Ranibizumab.

הסיכון לתמותה היה נמוך יותר משמעותית עם טיפול ב-Ranibizumab בהשוואה לטיפול פוטודינאמי (HR = 0.85,  99% CI = 0.75-0.95) או Pegaptanib (HR = 0.44,  99% CI = 0.74-0.95). בנוסף, הסיכון לאוטם לבבי היה נמוך יותר משמעותית עם Ranibizumab בהשוואה לטיפול פוטודינאמי (HR = 0.73,  99% CI = 0.58-0.92).

החוקרים השוו את הסיכון לתמותה ואוטם לבבי בין Bevacizumab ובין יתר הטיפולים, ולא תועד קשר מובהק סטטיסטית בין קבוצת הטיפול ואירועי דמם או שבץ.

מגבלות המחקר כוללות העדר הקצאה אקראית, העדר קבוצת ביקורת ללא-טיפול, והעדר מידע אודות מחלות רקע.

החוקרים לא מצאו עדות לסיכון מוגבר לתמותה, אוטם לבבי, דימום, או שבץ בקרב מבוטחי מדיקייר שקיבלו טיפול תוך-ורידי ב-Ranibizumab או Bevacizumab עקב AMD נאווסקולארי.

לדברי החוקרים, לא נמצא קשר בין טיפול פוטודינאמי או Pegaptanib ובין תופעות לוואי סיסטמיות חמורות במחקרים אקראיים ומבוקרים, אך הסיכון לתופעות לוואי סיסטמיות במחקר הנוכחי היה הנמוך ביותר עם מתן Ranibizumab. אחד ההסברים האפשריים לכך עשוי לנבוע מכך שחולים שטופלו ב-Ranibizumab היו בריאים יותר.

Arch Ophthalmol. 2010;128:1273-1279

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    בחולים עם גידולים היוצרים לחץ על הכיאסמה, המנבא המשמעותי ביותר לתוצאות טובות מבחינת הראייה הינו ניתוח בשלב מוקדם. החולים עשויים לא להיות מודעים למצב התחלתי של לחץ על הכיאסמה עד לשלב מתקדם יותר בו איבוד השדה עמוק או מגיע למרכז. גם במרפאת גלאוקומה בה מבצעים מעקב של שדה הראייה  קיימת סכנה של אבחנה מאוחרת של […]

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    רטינופתיה סוכרתית היא הגורם המוביל לפגיעה בראייה במבוגרים בגיל העבודה בכל העולם. השלב הראשון של המחלה שניתן לזיהוי הינו חסימה של נימים ברשתית (capillary occlusion) על ידי קרישים או דלקת, שגורמת לאזורים של נונפרפוזיה ומיקרואנאוריזמות בכלי הדם שבסביבה. מתחילה שרשרת של שינויים שגורמים לנזק נוסף לכלי הדם הקטנים ולניוון של הרקמה העצבית. ההשפעה נוגדת הקרישה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה