האם התועלת הנצפית לשימוש בתכשיר Bivalirudin במחקרים קיימת גם בעשייה הקלינית היומיומית? (מתוך American Journal of Cardiology)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון ספטמבר של ירחון American Journal of Cardiology עולה כי השימוש בתכשיר Bivalirudin (אנגיומקס) בצורה לא סלקטיבית בחולים העוברים צנתור כלילי קשור בפחות דימום בהשוואה ל-Unfractuinated heparin (UFH) בתום חודש ובתום שנה, וזאת ללא סיכון רב יותר להיארעות Major adverse cardiac event (MACE).

החוקרים מציינים כי התכשיר Bivalirudin נמצא כקשור לשיפור בתוצאות הדמם קצרות הטווח בהשוואה ל-UFH במחקרים קליניים אשר בוצעו בהקצאה אקראית בקרב חולים העוברים צנתור כלילי בשל תעוקת חזה יציבה ותסמונת כלילית חריפה. מטרת מחקרם זה הייתה לקבוע את השפעתו ארוכת הטווח במסגרת העשייה הקלינית היומיומית.

במחקר נכללו 3,367 חולים עוקבים אשר טופלו במרכז רפואי יחיד בארצות הברית, ואשר נזקקו לצנתור כלילי בשל תעוקת חזה יציבה או תסמונת כלילית חריפה ללא עליית ST, בין החודשים ספטמבר 2005 ואפריל 2009. מבין חולים אלו, מדווחים החוקרים כי 2,228 חולים (66%) קיבלו UFH ו-1,139 (34%) טופלו ב-Bivalirudin. החוקרים חולקו לאחת משלוש עוקבות על פי משך המעקב שבוצע אחריהם (קבוצת המעקב באשפוז; קבוצת מעקב בן שלושים יום; וקבוצת מעקב בן שנה) וביצעו השוואה של סיבוכי הדימומים ושיעור ה-MACE בנקודות זמן אלו.

החוקרים מצאו כי השימוש בטיפול נוגד קרישה המבוסס על Bivalirudin היה קשור בשיעור נמוך יותר של סיבוכים דימומיים בתום 30 ימי מעקב (7.0% לעומת 13.7%; p=0.001) ובתום שנה (12.7% לעומת 18.9%; p=0.013). לדבריהם, לא נצפה הבדל מובהק בין בשיעור ה-MACE בין הקבוצות בעת השחרור מבית החולים (6.4% לעומת 8.3%; p=0.103), בתום שלושים ימי מעקב (9.4% לעומת 10.9%; p=0.449) או בתום שנה (12.1% לעומת 14.8%; p=0.235). כמו כן, לא נצפה הבדל משמעותי בשיעור התמותה הכולל בין קבוצות הטיפול (0.9% לעומת 0.8%, p=0.808 בעת השחרור; 1.9% לעומת 3.6%, p=0.112 בתום 30 יום; ו-3.6% לעומת 5.5%, p=0.195 בתום שנה של מעקב).

לטענת החוקרים, תוצאותיהם אלו מעידות על כך שהתועלת של גישת טיפול נוגד קרישה המבוססת על התכשיר Bivalirudin אשר נצפתה במסגרת מחקרים קליניים עולה גם מהעשייה הקלינית הממשית.

Am J Cardiol 2010

לידיעה ב-NeLM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה