לאלרגיה למזון תפקיד חשוב בחולים עם Atopic Dermatitis. מתוצאות מחקר חדש עולה כי אאזנופיליה הינה מדד מנבא משמעותי לאלרגיה למזון בחולים עם Atopic Dermatitis ותומכת בהמלצה על שינויים תזונתיים.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דרושים גורמים מנבאים וקווים מנחים בנוגע למקרים בהם יש מקום לערוך שינויים תזונתיים בחולים עם Atopic Dermatitis. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להעריך את המשמעות הקלינית של אאזנופיליה כגורם מנבא לאלרגיה למזון בחולים עם Atopic Dermatitis.
מדגם המחקר כלל 300 חולים עם Atopic Dermatitis. החוקרים השוו את שכיחות אלרגיה למזון בחולי Atopic Dermatitis עם רמות אאזנופילים גבוהות או תקינות. החוקרים העריכו את ההשפעה של דיאטת אלימינציה על אחוז האאזנופילים בדם ומבחן להערכת רגישות לחלב .
שכיחות אלרגיה למזון עמדה על 51.1% (135/264) בחולים עם Atopic Dermatitis. סוג האלרגיה העיקרי למזון בחולי Atopic Dermatitis היה תגובה אקזמטואידית מאוחרת, ולא אלרגיה מתווכת נוגדנים מסוג IgE. בקרב חולי Atopic Dermatitis עם תגובה אקזמטואידית רמות אאזנופילים בדם היו גבוהות ב-44.9%. בחולים אלו, שכיחות אלרגיה למזון עמדה על 70.8% (85/120) בקבוצת החולים עם רמת אאזנופילים גבוהה ו-34.7% (50/144) באלו עם רמות אאזנופילים תקינות.
דיאטת אלימינציה הובילה לשיפור בחומרה הקלינית וירידה ברמות האאזנופילים בדם. בחולים עם אלרגיה לחלב, מבחן תגר לחלב הביא לעליה משמעותית ברמות אאזנופילים בדם. תבחינים עוריים ומבחנים ספציפיים לנוגדני IgE סייעו באבחנת אלרגיה למזון בתיווך נוגדנים מסוג IgE.
החוקרים מסכמים וכותבים כי אאזנופיליה הינה גורם מנבא חשוב לאלרגיה למזון בחולים עם Atopic Dermatitis ומהווה אינדיקציה לשינויים תזונתיים, כולל דיאטת אלימינציה. ייתכן כי אלרגיה למזון היא האחראית אאזנופיליה בחולים עם Atopic Dermatitis. דפוסי האלרגיה למזון בחולי Atopic Dermatitis בקוריאה היו שונים מדפוסי האלרגיה במדינות מערביות.
Allergy Asthma Proc. 2010 Mar;31(2):e18-24
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!