ראומטולוגיה

סיכויי הלידה בנשים עם APLA והפלות חוזרות (J Thromb Haemost)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Thrombosis and Haemostasis מדווחים החוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי לנשים עם APLA סיכוי טוב ללידת יילוד חי בהריון הבא. עוד עולה מהמחקר כי טיפול משולב באספירין והפרין מלווה בתוצאות טובות יותר בנשים עם APLA, אך ללא עדות לתועלת בנשים עם הפלות חוזרת מסיבה לא-ידועה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שנשים עם נוגדני APLA (Antiphospholipid Antibodies) מצויות בסיכון מוגבר להפלות חוזרות, התוצאות של ההריון הבא אינן ברורות. במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להעריך את תוצאות ההירון הבא בנשים עם APLA בהשוואה לתוצאות בנשים עם הפלות חוזרות מסיבה לא-ידועה.

החוקרים ערכו מחקר עוקבה שכלל את כל הנשים שפנו למרפאת הפלות בבית החולים לנשים בליברפול, בין השנים 1987 ו-2006, בעקבות הפניה לאור הפלות חוזרות (שתי הפלות רצופות ומעלה). כל הנשים עברו בירור סטנדרטי. המחקר לא כלל נשים עם סיבות אחרות להפלות חוזרות.

693 נשים ענו על הקריטריונים שנקבעו, מתוכן, 176 נשים (25%) עם APLA. ב-122 נשים עם APLA (69%) ההריון הבא הסתיים בלידת חי, בהשוואה ל-324 נשים (63%) עם הפלות חוזרות מסיבה לא-ידועה (יחס סיכויים של 1.3). לא נמצא הבדל מבחינת משקל הלידה, גיל ההריון והפרעה בגדילה תוך-רחמית.

כאשר החוקרים בחנו את הטיפול, ב-53/67 (79%) מהנשים עם APLA שטופלו באספירין והפרין במהלך ההריון, ההריון הסתיים בלידת חי, זאת בהשוואה ל-64/104 (62%) מהנשים עם APLA שטופלו באספירין בלבד (יחס סיכויים מתוקן של 2.7).

בקרב נשים עם הפלות חוזרות מסיבה לא-ידועה, לא נמצא הבדל כאשר נערך ריבוד של הממצאים לפי הטיפול שניתן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הפרוגנוזה של ההריון הבא בנשים עם APLA היא טובה. למרות שלא מדובר במחקר קליני אקראי, טיפול משולב באספירין והפרין לווה בתוצאות טובות יותר בנשים עם APLA, אך לא בנשים עם הפלות חוזרות מסיבה לא-ידועה.

J Thromb Haemost 2010; 8: 220813

הערת מערכת:

להלן התייחסותו של ד”ר עודד קמחי, עורך מדור ראומטולוגיה, לממצאי המחקר.

מאמר זה מעלה שאלה מעניינת שריאומטולוגים גניקולוגים והמטולוגים נדרשים אליה לעיתים לא רחוקות וזאת בזמן שהחולה נמצאת בסיטואציה קשה מבחינה רגשית. הבעיה היא שכמו פרסומים רבים אחרים בנושא APLA המחברים אינם נצמדים להגדרות המחייבות של התסמונת ובכך שומטים משהו מחוזק המסקנה. במקרה זה הם בחרו בגבול נמוך מהמקובל להגדרת טיטרים חיוביים ל ACL וכן הפרש הזמנים בין הדגימות היה 6 שבועות ולא 3 חודשים. מסקנת המאמר היא שסיכויי הלידה בנשים עם נוגדנים מסוג APLA שהיו להן הפלות חוזרות טוב כמו או יותר מאילו עם הפלה ללא הסבר. המאמר נוטל חירות להסיק מסקנות על יעילות טיפול בהפרין על אף שאין זה ה PRIMARY END POINT והוא תצפיתי במהותו. השאלה לגבי סיכויי הלידה בחולה עם APLA והפלות חוזרות הינה חשובה ונותרה ללא מענה מספק לדעתי במאמר זה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה