פנימית

הקשר בין מחלת פרקינסון ובין ירידה בצפיפות העצם בקשישים (J Am Geriatr Soc)

ממחקר חדש עולה כי קיים קשר בין מחלת פרקינסון ובין ירידה בצפיפות העצם (BMD) בירך ובעמוד השדרה, וכן עליה בנפילות ומעידות, בגברים מבוגרים.

החוקרים ערכו מחקר-חתך במטרה לבדוק את הקשר בין פרקינסון ו-BMD והסיכון לנפילות.

במסגרת המחקר עקבו אחר 5,995 גברים מעל גיל 65.

החוקרים מדדו את צפיפות העצם בירך ובעמ”ש באמצעות CT כמותי ו-X-Ray Absorptiometry. באמצעות שאלונים העריכו את שכיחות הנפילות בשנה.

52 מהנבדקים דיווחו על היסטוריה של מחלת פרקינסון (0.9%). ניתוח רב-משתני של התוצאות הראה קשר בין מחלת פרקינסון וירידה משמעותית בצפיפות העצם בעמ”ש (4.9%-) ובירך (5.3%-) בבדיקות רנטגן. בבדיקות CT נרשמה בקרב חולי פרקינסון ירידה משמעותית של 6.7% בצפיפות העצם בעמ”ש וירידה של 8.2% במדד BMD בירך.

28.6% מהגברים עם פרקינסון מעדו לפחות פעמיים בשנה שחלפה מתחילת המחקר, לעומת 11.7% מהגברים ללא המחלה (P<0.001). מחלת פרקינסון היתה קשורה בסיכון גדול כמעט פי 3 לנפילות מרובות (Odds Ratio = 2.91). תיקנון להיסטוריה של נפילות מרובות בשנה שלפני המחקר החלישה מעט את הסיכון, אך הוא עדיין נותר משמעותי (OR=2.3).

לסיכום, החוקרים כותבים כי בכדי להקטין את הסיכון לשברים ומוגבלויות בעקבותיהם, רופאים צריכים לשקול ביצוע בדיקות-סקר לאוסטופורוזיס בגברים מבוגרים עם פרקינסון וליישם שיטות להקטנת שכיחות הנפילות.

J Am Geriatr Soc 2005;53:1559-1564

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה