פנימית

רמות ההומוציסטאין מצויות ביחס הפוך לתפקוד הקוגנטיבי אחרי גיל 60 (ה-Am J Epidemiol)

מידע העולה ממחקר ה-Framingham Offspring Study מביא עדויות נוספות לכך שעליה ברמות ההומוציסטאין קשורה לירידה בתפקוד הקוגנטיבי במבוגרים מעל גיל 60 שנים, אך לא באנשים צעירים יותר ובאנשים בגיל העמידה. הממצא מעיד כי תוספי פולט וויטמיני B6 ו-B12 עשויים לסייע במניעת ירידה בתפקוד הקוגנטיבי הקשורה לרמות ההומוציסטאין.

אחד החוקרים, ד”ר Elias, מסביר כי החשש הינו כי רופאים רבים עדיין אינם כוללים באופן שגרתי את קביעת רמות ההומוציסטאין כחלק מהבדיקה הרפואית. הוא מוסיף כי רמות הומוציסטאין גבוהות קשורות לסיכון ללקות בשבץ ולחלות במחלה קרדיווסקולרית וליכולות התפקוד הקוגנטיבי.

במחקר ה-Framingham Offspring Study נמצאו קשרים אינברסים הפוכים מובהקים סטטיסטית בין רמות ההומוציסטאין הכלליות בפלסמה לבין אזורים קוגנטיבים רבים בחולים מעל גיל 60, ללא תלות בהתאמה לסיכון ללקות בשבץ או לחלות במחלה קרדיווסקולרית, במחלה של כלי הדם במוח, ולרמות הפולט וויטמיני ה-B6 וה-B12.

ד”ר Elias מציין כי אף אחד מהנבדקים במחקר לא חווה שבץ ואף אחד מהם לא סבל משיטיוןף אך יכולות קוגנטיביות מורכבות הושפעו מאוד בשל עליה ברמות ההומוציסטאין. הוא מדגיש כי אף אחד מהקשרים שנמצאו לא נצפו באנשים מתחת לגיל 60 שנים, דבר המעיד כי מתן התערבויות להורדת רמות ההומוציסטאין לפני גיל 60 עשוי למנוע אפילו ירידה קוגנטיבית מתונה הקשורה לרמות הומוציסטאין גבוהות.

ד”ר Elias מסביר גם כי רמות ויטמין ה-B12 קשורות באופן חיובי לרמות הביצועים הקוגנטיביים. הוא מוסיף כי כיום מצפים לקבלת תוצאותיהם של מחקרים קליניים המבוצעים כעת ובוחנים מתן טיפול באמצעות פולט, ויטמין B6 וויטמין B12 לצורך הפחתת רמות ההומוציסטאין.

לידיעה במדסקייפ

Am J Epidemiol 2005;162:644-653.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה