קרדיולוגיה התערבותית

תוצאות מפתיעות וסותרות מחקרים קודמים: טיפול בחומצה פולית וויטמינים B6 ו-B12 העלה את הסיכון להצרויות חוזרות בחולים לאחר השתלת סטנט (NEJM )

הטיפול בפולאט, ויטמין B6, ו-B12 לאחר צינתור עשוי להעלות את הסיכון להצרות חוזרת וצורך ברהוסקולריזציה נוספת – כך עולה ממחקר המתפרסם עתה ב-New England Journal of Medicine .

במחקר הולנדי זה, החוקרים העריכו את ההשפעה של טיפול משולב עם חומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין B12 (המוגדר כטיפול פולאט) על הסיכון להצרות חוזרת המאובחנת בבדיקת אנגיוגרפיה, לאחר צינתור והשתלת תומכן ב-636 מטופלים.

המטופלים חולקו בין טיפול פלצבו לבין טיפול פולאט שכלל 1 מ”ג חומצה פולית, 5 מ”ג ויטמין B6 , ו-1 מ”ג ויטמין B12 ליום בהזרקה לוריד, ולאחר מכן 1.2 מ”ג חומצה פולית, 48 מ”ג ויטמין B6 , ו-60 מ”ג ויטמין B12 במתן אוראלי, למשך 6 חודשים.

נקודות הקצה שנבדקו ונמצאו היו כלדקמן:


  • ממוצע הקוטר המינימלי היה משמעותית קטן יותר בקבוצת הפולאט מאשר קבוצת הפלצבו: 1.59 מ”מ בהשוואה ל-1.74, באופן מובהק סטטיסטי. אורך השחיקה (luminal loss ) היה גם משמעותית גדול יותר בקבוצת הפולאט: 0.9 מ”מ לעומת 0.76 – גם כאן תוצאה מובהקת סטטיסטית.

  • שיעור ההצרות החוזרת, הרסטינוסיס, בקבוצת הפולאט היה גדול מזה של קבוצת הפלצבו: 34.5% לעומת 26.5% עם p=0.05 . שיעור גבוה יותר של מטופלים נזקקו להרחבה נוספת של עורק מטרה: 15.8% לעומת 10.6% , p=0.05 .

    תוצאות אלה היו עקביות בכל קבוצות החולים למעט: נשים, סוכרתיים, ומטופלים עם רמות גבוהות במיוחד של הומוציסטאין.

    במאמר המערכת טוען הכותב שמימצאים אלה מנוגדים לחלוטין למחקר ה-Swiss Heart Study שבו דווח על כך שצריכת חומצה פולית מפחיתה באופן משמעותי את שיעור ההצרויות החוזרות בעורק המטרה לאחר PCI .

המחבר מדגיש כי שני המחקרים השתמשו במינונים שונים של ויטמינים, וכן שקבוצת המטופלים בשני המחקרים הייתה שונה. לאור הבדלים אלה, ולאור הנזק הפוטנציאלי המדווח במחקר הנוכחי, העורך ממליץ שחומצה פולית, ויטמין B6 ו-B12 לא יינתנו באופן שגרתי למטופלים לאחר השתלת סטנט בכדי להפחית את הסיכון להצרות חוזרת.

בנוסף, מציע העורך לבצע מחקרים נוספים אשר יבהירו סוגיה זו, כמו גם יבחנו את המינונים האופטימליים לתתי הקבוצות השונות של מועמדים אפשריים לטיפול בפולאט.

. N Engl J Med 2004; 350: 2708-2710, 2673-2681

לדיווח ב-druginfo

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה