אונקולוגיה

ניתוח מחקר ה- IRIS מדגים יעילות גבוהה ומהירה יותר של גליבק בטיפול ב- CML בהשוואה לאינטרפרון + סיטרבין

ניתוח של נתוני מחקר ה- IRIS מראה שטיפול בגליבק (Imatinib ) גורם לירידה משמעותית ומהירה יותר של תוצאות ונזקי הלוקמיה בהשוואה לטיפול באינטרפרון וסיטרבין (cytrabine ), במטופלים עם CML.

ניתוח זה מוצג במהדורת ה- 9/10/03 של ה- New England J of Medicine .

במחקר ה- IRIS השתתפו 1106 מטופלים עם CML בשלב הכרוני אשר חולקו לטיפול של 400 מ”ג גליבק ליום או אינטרפרון אלפא (עד למינון יומי של 5mU/m2 ) ועוד מחזורים של 10 ימי טיפול עם סיטבין במינון של 20 mg/m2 ליום, בכל חודש.

רמות ה- BCR-ABL נמדדו בדם כל המטופלים אשר השלימו ריפוי ציטוגני. רמות ה- BCR-ABL של המטופלים בגליבק,  לאחר 12 חודש של טיפול , ירדו בלפחות 3 לוג בקרב 57% מהמטופלים, לעומת 24% מהמטופלים בקבוצת האינטרפרון + סיטרבין.

בקבוצות שהשיגו החלמה ציטוגנית מלאה, (68% מקבוצת הגליבק ו-7% מקבוצת האינטרפרון + סיטרבין), הושגה ירידה של BCR-ABL בלפחות 3 לוג בקרב 39% מקבוצת הגליבק, ו-2% בלבד מהקבוצה השניה.

למטופלים שהשיגו החלמה ציטוגנית מלאה וירידה ברמות ה-BCR-ABL של לפחות 3 לוג במהלך 12 החודשים הראשונים לטיפול, הסיכוי להשאר בריא (Progression free )לאחר 24 חודש,  היה 100% , וזאת לעומת 95% סיכוי להשאר בריא במקרה שהירידה ברמות ה- BCR-ABL הייתה נמוכה מ-3 לוג, ו-85% סיכוי למטופלים שלא השיגו החלמה ציטוגנית מלאה תוך 12 חודשי טיפול.

עם זאת מעירי מחברי המאמר שיש להתייחס בזהירות למסקנות מכיוון שקבוצת הטיפול באינטרפרון + סיטרבין שהשיגה החלמה מהירה הייתה קטנה יחסית. כמו כן, דרוש מעקב ארוך טווח יותר כדי לקבוע אם השיעור הגבוה של תגובה מולקולרית שנצפתה בגליבק תהיה קשורה לשיעורי ההחלמה ארוכי הטווח וההשרדות .

המחברים מציעים לראות במדד התגובה המולקולרית שהושג במחקר זה כציון דרך עבור מחקרים עתידיים שמטרתם לבחון את הטיפול האופטימלי ב- CML.

לדיווח ב- druginfo

למאמר ב- NEJM
.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה