אורתופדיה-פיזיותרפיה

חשיפה ממושכת לויטמין C במינון גבוה מביאה להתלקחות של אוסטאוארתריטיס במודל בעל-חיים (Arthritis Rheum)

חשיפה ממושכת לחומצה אסקורבית במינון גבוה מביאה להחמרה במחלת osteoarthritis, כך עולה ממודל מחלת אוסטאוארתריטיס ספונטנית בקביה (guinea pig).

חוקרים אמריקנים בדקו את ההשפעה של חשיפה של 8 חודשים למינונים שונים של ויטמין C, על התפתחות של מחלת אוסטאוארתריטיס, ב- Hartley guinea pigs זכרים.

המינון הנמוך נבחר בכדי למנוע צפדינה(scurvy), המינון הבינוני בכדי לשקף צריכה המתקבלת מאכילת 5 פירות וירקות בכל יום, והמינון הגבוה בכדי להתאים למחקרים קודמים, בהם נמצא כי התוסף האט את ההתקדמות של מחלת אוסטאורתריטיס שנגרמה ניתוחית לבעלי חיים מאותו המין.

המחלה ההיסטולוגית הקשה ביותר נמצאה בקבוצה שקיבלה מינון גבוה של חומצה אסקורבית. לא נמצאה התאמה מובהקת בין ריכוז הויטמין בנסיוב ובין הדירוג ההיסטולוגי של המחלה.

ריכוזים גבוהים של הויטמין בנסיוב היו במתאם לנוכחות אוסטאופיטים, שביטאו בעיקר TGF-beta, מציינים החוקרים, וכן לתחלופה גבוהה של רקמת המפרק, שהוערכה על-פי מדידות רמות COMP בנוזל הסינוביאלי.

מחקר זה מראה כי לצריכת מינונים גבוהים של חומצה אסקורבית לאורך זמן השפעה שלילית אפשרית על בריאות המפרקים, כותבים החוקרים. לכן אין מקום לצריכה העולה על המומלץ, 90 מ”ג ליום לגברים, ו- 75 מ”ג ליום לנשים, הם מסכמים.

Arthritis Rheum 2004;50:1822-1831.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה