משפחה

מתן טיפול אינטנסיבי יותר באמצעות סטטינים לאחר ACS מפחית את שיעור האשפוזים בשל כשל לב (J Am Coll Cardiol)


על-פי דיווח שפורסם לאחרונה, מתן טיפול אינטנסיבי יותר באמצעות סטטינים מפחית את הסיכון להתאשפז בשל כשל לב בקרב חולים לאחר סינדרום כלילי אקוטי (ACS), בהשוואה למתן טיפול מתון באמצעות סטטינים.

ד”ר Scirica, חבר בקבוצת המחקר, מסביר כי ההפחתה בשיעור מקרי כשל הלב הכרוכה במתן טיפול אינטנסיבי באמצעות סטטינים נצפתה במסגרת מחקר ה-PROVE IT-TIMI 22, דבר המדגיש את החשיבות הקלינית של מתן טיפול אינטנסיבי באמצעות סטטינים בקרב חולים המצויים בסיכון גבוה ללקות בסיבוכים קרדיווסקולריים בשל סינדרום כלילי אקוטי ומחלה כרונית של עורק כלילי.

החוקרים במחקר ה-PROVE IT-TIMI 22 הישוו את שיעור האשפוזים בשל כשל לב בקרב יותר מ-4100 חולים שיוצבו לאחר שחוו ACS וטופלו באמצעות טיפול סטטינים אינטנסיבי (atorvastatin במינון של 80 מ”ג) או טיפול סטטינים מתון יותר (pravastatin במינון של 40 מ”ג)

שיעור האשפוזים בשל כשל לב במהלך 24 חודשי מעקב עמד על ערך של 1.6% בקרב חולים שקיבלו את הטיפול האינטנסיבי, שיעור הנמוך ב-45% מהשיעור שהופיע בקרב חולים שקיבלו את הטיפול המתון יותר, שעמד על ערך של 3.1%.

הבדל מובהק סטטיסית זה, p = 0.008, נשמר לאחר התאמה למצב של הישנות אוטם שריר לב או היסטוריה של כשל לב קודם.

חולים שהתקבלו בהם רמות BNP התחלתיות גבוהות יותר נמצאו בסבירות גבוהה יותר להתאשפז בשל כשל לב. יתר על כל, בחולים אלה הופיעה סבירות גבוהה יותר להפיק תועלת מנטילת טיפול הסטטינים האינטנסיבי (כלומר לא להתאשפז בשל כשל לב).

מטה-אנליזה שבוצעה ב-4 מחקרים דומים אחרים מצביעה על הפחתה מובהקת סטטיסטית, בשיעור של 27% בסיכון לאשפוז בשל כשל לב לאחר מתן טיפול אינטנסיבי באמצעות סטטינים, בהשוואה למתן טיפול מתון יותר.

ד”ר Scirica ממליץ על התחלת מתן טיפול אינטנסיבי באמצעות סטטינים רק כאשר החולה מאושפז בשל ACS ולשנות את המינון רק בשני מקרים: במידה והחולה איננו מגיע לרמות LDL נמוכות מ-70mg/dL, אז יש להגדיל את אינטנסיביות הטיפול, או במקרה של תופעות לוואי, אז מומלץ להפחית את המינון או להחליף את הסטטין הניתן.

ד”ר Scirica מוסיף כי מחקר ה-IMPROVE IT-TIMI 40 שנערך כיום בודק האם הפחתת רמות ה-LDL, אפילו מתחת לערכים שנצפו ב-PROVE IT-TIMI 22, יפחית את שיעור הארועים הקרדיווסקולריים. במחקר זה נערכת השוואה בין simvastatin ל-simvastatin עם ezetimibe בקרב בקרב 10,000 חולים לאחר ACS.

לידיעה במדסקייפ

J Am Coll Cardiol 2006;47:2326-2331.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה