משפחה

עמדת הפדרציה הבינלאומית לסוכרת אודות תכשירי ביוסימילאר בטיפול בחולים עם סוכרת

במסמך הנוכחי מוצגת עמדת ה-IDF (International Diabetes Federation) בנוגע לשימוש בתכשירי ביוסימילאר לטיפול בחולים עם סוכרת.

אינסולין ביוסימילאר הינו תרופה ביולוגית הדומה לאינסולין קיים, אך לא נחשבת להעתק מדויק של התכשיר המקורי בשל הבדלים בהליכי הייצור. כיום, למרות עליה במספר המחקרים בתחום, אין די נתונים אודות השאלה אם הבדלים אלו בין התכשירים יתורגמו להבדלים בעלי חשיבות קלינית כגון: יעילות, פוטנטיות ואירועים חריגים.

באופן תיאורטי, גם הבדל קטן מאוד בין תכשיר אינסולין מקורי ובין תכשיר אינסולין ביוסימילאר עלול להשפיע על הזמינות הביולוגית, קישור לקולטנים ומשך הפעולה. השפעות אלו עשויות להוביל להבדלים בהשפעות על האיזון הגליקמי, יעילות, פוטנטיות (ולכן מינון הטיפול) ויציבות הטיפול.

בנוסף, לעיתים קרובות מאוד אין מספיק מידע זמין לרופאים אודות הליכי הייצור ומדדי איכות. תהליך הייצור עשוי להיות שונה משמעותית בין חברות. כמו כן, לעיתים קרובות אין סטנדרטיזציה או שקיפות של התהליכים בהם נוקט היצרן לבקרה על שמירת איכות הולמת של המוצרים.

תכשיר ביוסימילאר עשוי להדגים יעילות, סבילות ובטיחות דומות לתכשיר המקורי, אך ההחלפה בין המוצרים בטיפול בחולה עשויה לדרוש את חוות דעתו של הרופא המטפל. במקרה זה, קיימת הפרדה ברורה בין הגדרת דמיון ביולוגי של המוצרים (Biosimilarity) ובין היכולת של המטפל להחליף בין המוצרים (Interchangeability). אישור ביוסימילאריות אינו מעיד כי ניתן להחליף בקלות בין המוצרים או כי ניתן לעשות זאת ללא הסכמת המטופל (לדוגמא, בבית המרקחת, בדומה לתכשירים גנריים).

לפיכך, עם כל תכשיר אינסולין ביוסימילאר חדש, דרושים מחקרים ארוכי-טווח עם תוצאות חד-משמעיות, התייחסות לשונות ממקבץ למקבץ, שימוש בציוד למתן הטיפול והאפשרות להחליף בין התרופות בפועל, כמו גם הערכה מקיפה של הטיפול לאחר-שיווק.

למעשה, החשיבות הקלינית של ההשפעה האפשרית של גורמים אלו על התכונות של תרופה ביולוגית מודגמת ע”י אחד התכשירים הביוסימילארים של אריתרופויאטין לטיפול באנמיה. היארעות מוגברת של תופעות לוואי מסכנות-חיים נקשרה עם תגובה חיסונית מוגברת בעקבות הטיפול התרופתי.

המלצות

·         על אנשי צוות רפואי להבטיח כי חולים עם סוכרת, המאוזנים היטב עם אינסולין קיים, לא יחליפו לתכשיר אינסולין אחר, כולל תכשירים ביוסימילארים, ללא סיבה קלינית טובה ועדות לאפשרות להחלפת התכשירים ללא בעיה.

·         על אנשי צוות רפואי להציג את הסיבות ולהגיע להסכמה משותפת עם חולי סוכרת לגבי השימוש באינסולין ביוסימילאר, ולספק מידע ברור ומספק.

·         על אנשי צוות רפואי לקחת בחשבון את העדפות המטופל בבחירת אינסולין ביוסימילאר, כולל מאפיינים אינדיבידואליים דוגמת עטי הזרקה למתן הטיפול.

·         על אנשי צוות רפואי לדווח על כל תגובה חריגה לאינסולין ביוסימילאר (כפי שמצופה מהם לעשות עם תכשירי אינסולין אחרים) כך שניתן יהיה להקפיד על מעקב הולם.

IDF Europe Position on Biosimilars in the treatment of people with diabetes 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה