האם צריכת חומצה פולית באופן קבוע מפחיתה ארועים קרדיווסקולריים ?


המחקר הנוכחי עקב אחר 9764 נשים וגברים בגילאים 74-25 ללא מחלות לב וכלי דם מהכללתם בסקר תזונתי אפידמיולוגי לאומי בארה”ב (NHEFS) , בין השנים 1992-1971.

נמצא כי צריכת הפולת הממוצעת היתה 204 מיקרוגרם ליממה כאשר נמצאה צריכה גבוה יותר אצל גברים לבנים.

בשנות המעקב התרחשו 926 אוטמים מוחיים ו3758 מאורעות לבבים. נבדקים אשר צרכו לפחות 300 מיקרוגרם חומצה פולית ביממה ביטאו הפחתה של 20% באוטמים מוחיים ו13% פחות מאורעות לבבים מאלו שצרכו פחות מ136 מיקרוגרם חומצה פולית.

 הנבדקים שצרכו יותר חומצה פולית היו בעלי לחץ דם סיסטולי וערכי כולסטרול מופחתים לעומת הנבדקים שצרכו פחות חומצה פולית.

לאחר תיקנון למשתנים שונים עדיין נשארה קשורה צריכה מוגברת של פולת באופן מובהק וביחס הפוך לסיכון לפתח אירוע מוחי ו/ או אירוע לבבי, יחס זה היה קבוע ולא השתנה בין המינים דרגות הפעילות הגופנית וללא תלות בעישון.

 על סמך ממצאים אלו מאיצים מחברי המאמר באיגוד האמריקאי למחלות לב להמליץ על נטילה של לפחות 400 מיקרוגרם חומצה פולית ביממה לאנשים בוגרים ובנשים הרות 600 מיקרוגרם ליממה.

הערת העורך:

מחקר אפידמיולוגי זה מדגיש את החשיבות בנטילת חומצה פולית בכלל האוכלוסיה ללא התיחסות להיפרהומואוציסטנמיה כמקרה ספציפי ומכאן חשיבותו .

 בנוסף הוא מניח נדבך נוסף בחיזוק ההשערה כי לחומצה פולית תפקיד בהגנה על המערכת הקרדיווסקולרית. במאמר מערכת על מחקר זה מצויין כי למרות שמחקרים נוספים נדרשים להבהרת המינון המיטבי של חומצה פולית, הרי שלעת עתה יש להמליץ על צריכה של בין 300 ל 400 מיקרוגרם חומצה פולית לאנשים בסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם ומאורעות מוחיים. ( רק לחזור ולהדגיש כי לפני המלצות בשימוש בחומצה פולית יש לברר ולדאוג כי רמת ויטמין B12 תקינה )

 Stroke2002;33:000

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה