משפחה

איגוד האלרגיה האמריקאי ממליץ על תרופות אנטיהיסטמיניות מדור שני לטיפול בנזלת אלרגית

כתב העת  Journal of Allergy and Clinical Immunology פרסם במהדורת מאי 2003 שלו מסמך הסכמה (consensus statement ) שבו ממליצים המומחים המובילים על שימוש בתרופות אנטיהיסטמיניות המדור השני לטיפול בנזלת אלרגית. (allergic rhinitis ).

המומחים סבורים שכאשר מטופל סובל מאלרגיה כרונת כמו allergic rhinitis יש מקום לטיפולים שאינם מחלישים ופוגעים בתפקוד המטופל.

קריאה זו של המומחים היא על רקע דרישות ולחצים של חברות מבטחות לעשות שימוש באנטיהיסטמינים מהדור הישן, משיקולי מחיר או שכתוצאה מסירובם לכסות עלות של תרופות דור שני, נאלצים מטופלים לרכוש תכשירים ללא מרשם מהדור הראשון.

במסמך הקונצנסוס טוענת הקבוצה שכללה מומחי אלרגיה, פרמקולוגיה ועוד שהסיכון להפגע ולהפצע על רקע ירידה בעירנות , לאחר נטילת אנטיהיסטמין מהדור הראשון עולה ב-50%.

המומחים מציינים במסמך כי גם חלק מהתכשירים מהדור השני עלולים לפגוע בעירנות. הם ציינו בין היתר שכ- 10% מהנוטלים את ה- cetirizine במינונים המומלצים, סובלים מנמנום. כמו כן מציינים הכותבים כי מטופלים רבים נוטים להגיע לצריכה במינוני יתר מתוך תפיסה מוטעה שבמינון גדול יותר התכשיר יעבוד טוב ומהר יותר. בהקשר זה מציין הפאנל שמינוני יתר בשימוש ב- loratadine או desloratadine נמצאו כפוגעים בעירנות ובתפקוד, ולכן ממליצים להדריך ולהזהיר את המטופלים משימוש במינוני יתר מחד ולהעדיף במקרים של חשש למינוני יתר  אנטיהיסטמינים שנמצאו חסרי השפעה מיישנת /סדטיבית גם במינונים מעל המומלץ (כמו Fexofenadine ).

J Allergy Clin Immunol 2003;111:S835-S842.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה