אופקים בקרדיולוגיה התערבותית 2005 , רמב”ם

הכינוס התשיעי “אופקים בקרדיולוגיה התערבותית” התקיים בהצלחה רבה בבניין רפפורט בחיפה על ידי צוות היחידה לקרדיולוגיה פולשנית במרכז הרפואי רמב”ם בראשות פרופ’ ביאר.


בכינוס הוצגו חידושים רבים בתחום הקרדיולוגיה פולשנית, הכינוס כלל טיפול ב 7 חולים בשידור חי לאולם הכנסים ומספר הרצאות מפתח על נושאים מרכזיים בתחום הקרדיולוגיה.

אנו שמחים להביא בכתבה זו חלקים ששודרו והוצגו בכנס ייחודי זה.

הסיקור בחסות חברת J&J משווקת ה-CartoMerge


להצגת המקרה שהוצג בשידור חי ע”י ד”ר בולוס טיפול בפרפור פרוזדורים בעזרת מערכת Carto Merge

מצגות נוספות מהכנס:


Drug Eluting Stents Use Based on Patient and Lesion Risk Stratification: Clinical and Cost AnalysisM. Suleiman and  R. Beyar

Division of Invasive Cardiology, Department of Cardiology, Rambam Medical Center

In collaboration with MACABI Health Services

 

The promise of Drug-eluting stents: is the enthusiasm outpacing science?

Ariel Roguin MD PhD

Rambam Medical Center, Technion Faculty of Medicine


ARTS II RESULTS

Arterial Revascularization Therapies Study part II of the CYPHER® Stent in the treatment of patients with de novo coronary artery lesions.

Ran Kornowski, M.D.

Cardiac Catheterization Laboratories, Cardiology Department, Rabin Medical Center, Petach-Tikva, and “Sackler” Faculty of Medicine, Tel Aviv University,

AMI Intervention: Current State of the ArtVictor Guetta, M.D.

Sheba Medical Center, Tel-Hashomer


Carotid Artery Stenting: The RAMBAM Experience

Luis Gruberg, MD, FACC

Rambam Medical Center, Bruce Rappaport Faculty of Medicine, The Technion University

ביקשנו, מפרופ’ ביאר, כמי שעמד בראש הכינוס לענות למס’ שאלות הנוגעות לכנס.

שאלה: מהם הנושאים העיקריים שנסקרו?

פרופ’ ביאר: הנושא המרכזי היה שימוש במערכת חדשה של חברת Biosence הנקראת Carto Merge לצורך טיפול בפרפור פרוזודרים. המערכת משלבת מיפוי חשמלי תלת מימדי של הלב עם מיפוי אנטומי באמצעות CT כדי לאפשר טיפול מדויק ומקיף יותר של הפרעות קצב. באמצעות ה – Carto Merge ניתן לייצר קווי אבלציה חשמלית בעליה, לבודד את הורידים הריאתיים משאר העלייה ובכך להביא להפסקת התקפים של פרפור פרוזדורים כרוני והתקפי. ד”ר בולוס וד”ר סולימאן הדגימו טכניקה זאת לראשונה בחולה תוך תוצאות מרשימות ביותר. נושאים אחרים כללו תותבים מפרישי תרופות שנמצאים היום בחזית הטיפול בחולי הלב.

שאלה: איזו בשורה מביאים התותבים מפרישי התרופות?

פרופ’ ביאר: הבשורה עיקרית היא מניעה של היצרות חוזרת בטווח רחב ביותר של סוגי היצרויות. אין ספק שטיפול זה ימשיך להיות נדבך מרכזי בטיפול במחלת הלב. ניתן בשימוש מושכל בסטנטים מפרישי תרופות להביא לירידה משמעותית בסיבוכים מיידיים + מאוחרים של הצנתורים. ד”ר סולימאן הציג נתונים מדהימים בכינוס שחולי מכבי, שהיו הראשונים שנהנו מהכנסת הסטנט המצופה לשירותי הקופה, הראו תוצאות מצוינות בטווח של שנה מההשתלה. הכנסת התותב לסל הבריאות היא בשורה חשובה לחולי הלב בישראל.

שאלה: באיזה סוגי חולים טיפלתם במהלך הצנתורים ששודרו במהלך הכנס ?

פרופ’ ביאר: טיפלנו במגוון חולים: ראשית בחולים מורכבים עם מספר היצרויות בעורקים המחייבים שילוב של תותבים מפרישי תרופות ותותבים מתכתיים רגילים. שנית טופלו חולים עם חסימות בעורקי הצוואר באמצעות סטנטים מיוחדים ופילטרים דיסטליים. שלישית, ד”ר לורבר הציג טיפול וירטואלי במום במחיצה הבין עליתית יחד עם פתיחה של חסימה בעורק הכלילי של הלב שהתבצע על ידי ד”ר רוגין.

שאלה: ומה דעתך על מקום של ה”צנתור הוירטואלי” באבחון מחלת לב ?

פרופ’ ביאר: במהלך הכינוס נעשה שימוש נרחב בטכניקת הצנתור הווירטואלי, או יותר נכון בהדמיית CT של העורקים הכליליים. אנו ברמב”ם עובדים עם מספר מכשירים בתחום זה. בכינוס נעשתה חשיפה לראשונה בעולם של מכשור המשלב הדמייה כלילית יחד עם הדמית פרפוזיה. Spect- CT הוא מכשיר שפותח עם צוות ההדמייה והקרדיולוגיה יחד עם פרופ’ ישראל וד”ר אהובה אנגל , אשר מהווה פריצת דרך בתחום הדמיית הלב. באמצעות המכשיר ניתן לקבל הדמיה של האנטומיה של ההיצרות, בו זמנית עם הדמיית הפרפוזיה בתמונה מאוחדת הנקראת  Fusion Map.  במספר חולים נעשה השימוש בטכניקה זו והרושם שהוא הותיר בכנוס היה אדיר.

שאלה: ומה באשר לעתיד הקרדיולוגיה ההתערבותית ?

פרופ’ ביאר: אנו נראה יותר ויותר טיפול בחסימות בעורקים באמצעות צנתורים וסטנטים. נוכל לאתר את המחלה מוקדם יותר, ויתכן ונוכל גם למנוע את התקדמותה בצורה יעילה. נדע לטפל בהפרעות הקצב טוב יותר. יש בידינו כלים נהדרים לטיפול במחלת הלב והקרדיולוגיה בארץ היא מהטובות בעולם, אך עלינו להשקיע מאמצים רבים במניעה של מחלת לב, בחינוך לבריאות, לדרך חיים, למניעת עישון ולהרגלי ספורט ותזונה נכונים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה